Parlamentarii romi acuză culpabilizarea etniei în cazul Bercea Mondial

21 Februarie 2011 / Ora: 17:49
Tag-uri: Bercea Mondial, Mădălin Voicu, Nicolae Păun
Iti place acest articol?  
 

Deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun şi-au manifestat public, luni, protestul faţă de modul la care mass-media a mediatizat cazul Bercea Mondialu' (Sandu Anghel) şi, mai ales, faţă de prezentarea acestuia ca lider al etniei rome, solicitând o prezentare în funcţie de faptele comise şi nu de etnia personajului.

"Încercăm să atragem atenţia că lucrurile pe care media le promovează astfel încât Bercea Mondialu' să fie considerat un lider sau o căpetenie a etniei romilor ne deranjează, pentru că noi lucrăm la proiecte şi la tot felul de forme de a emancipa etnia romilor şi de a o alinia cu standardele sociale corecte. Faptul că Traian Băsescu se anturează cu astfel de personaje nu ne onorează şi nici nu credem că, într-un fel sau altul, infracţiunea pentru care este judecat are provenienţă etnică. Un infractor nu are etnie, nu considerăm că trebuie să ne facem de ruşine cu astfel de oameni. Vreau să cred că suntem lăsaţi să muncim pentru o etnie care are foarte multe de rezolvat şi nu să ne agăţăm de personaje ca Bercea, sau alţii, care nu-i onorează nici pe majoritari, nici pe noi ca reprezentanţi ai acestei etnii. De aici şi protestul anunţat", a declarat social-democratul Mădălin Voicu.

Deputatul Nicolae Păun, la rândul său, şi-a exprimat, pe un ton ironic, aşa-zisa nemulţumirea faţă de procurorii şi judecătorii din Slatina, cei care l-au reţinut şi, ulterior, arestat pe Bercea Mondialu', punându-şi pe braţ şi un tifon alb, ca simbol al unei "greve japoneze".
"Fiind vorba de un lider mondial, Bercea Mondialu' ce să caute un amărât de tribunal de la Slatina să-l judece pe 'liderul' nostru 'mondial'. În al doilea rând, el nici n-a fost acolo când s-a comis fapta. El era la o şedinţă intergalactică.(...) Pe mine asta m-a nemulţumit. Cum, vă luaţi de liderul nostru mondial şi intergalactic ?", a declarat Păun la Camera Deputaţilor.

Adoptând un ton serios, Nicolae Păun a explicat că nemulţumirea exprimată în comun cu colegul său Mădălin Voicu ţine de generalizarea pe care presa o încearcă atunci când vorbeşte despre o persoană membru al minorităţii rome.
STIRI SIMILARE >>

UDMR, în momentul de faţă, nu va încheia niciun fel de alianţă preelectorală cu nimeni
Codrin Ştefănescu: Avem miniştri cu probleme penale pentru că putem
Mai multe ONG-uri cer PNL retragerea candidaturii lui Marian Munteanu
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-05 09:20:07','2237','3.236.126.69')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata