Ordonanţa pentru modificarea legii referendumului, publicată în Monitorul Oficial

06 Iulie 2012 / Ora: 07:17
Tag-uri: Legea referendumului, modificare, Monitorul Oficialk, ordonanță
Iti place acest articol?  
 

Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, demiterea preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.

Pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, în termen de cinci zile de la data stabilirii zilei referendumului, se înfiinţează Biroul Electoral Central, birouri electorale de circumscripţie, oficii electorale, biroul electoral pentru secţiile de votare organizate în afara ţării, precum şi birouri electorale ale secţiilor de votare.

Actul normativ precizează că hotărârile BEC sunt aduse la cunoştinţă în şedinţă publică, sunt obligatorii pentru toate autorităţile, instituţiile publice, birourile electorale, precum şi pentru toate organismele cu atribuţii în materia referendumului, la data aducerii la cunoştinţă în şedinţă publică. Hotărârile BEC se publică în Monitorul Oficial.
În cazul referendumului naţional, birourile electorale de circumscripţie ale judeţelor şi al municipiului Bucureşti, oficiile electorale şi biroul electoral pentru secţiile de votare organizate în afara ţării se compun dintr-un preşedinte şi cel mult şase delegaţi ai partidelor politice reprezentate în Parlament.

STIRI SIMILARE >>

USL a decis organizarea referendumului pentru Constituţie simultan cu europarlamentarele
Clinica AKH din Viena: Teo Trandafir se află în comă indusă
Korodi: UDMR va dialoga inclusiv cu Grindeanu
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-27 17:33:41','13445','18.206.13.28')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata