Opoziţia a pierdut majoritatea în conducerea Senatului

07 Februarie 2011 / Ora: 19:07
Tag-uri:
Iti place acest articol?  
 

După negocieri de peste o săptămână, reprezentanţii opoziţiei au pierdut majoritatea din Biroul Permanent al Senatului. Astfel, din cele 13 locuri, şapte vor fi deţinute de partidele care susţin guvernul şi celelalte şase de PSD, PNL şi PC.

Componenţa noului Birou Permanent a fost validată în această după-amiază şi de plenul Senatului cu 103 voturi "pentru", patru abţineri şi patru voturi "împotrivă".

Potrivit negocierilor, cele mai multe funcţii revin PDL, ce va avea un vicepreşedinte - Alexandru Pereş, care a deţinut această funcţie de la începutul legislaturii, trei secretari - Gheorghe David, Orest Onofrei şi Petru Filip şi un chestor - fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu.

Grupul PSD va avea câte o funcţie de vicepreşedinte, secretar şi respectiv chestor, cu una de secretar în minus faţă de sesiunea anterioară, arată Agerpres.

Funcţia de vicepreşedinte îi va reveni lui Ioan Chelaru, fost chestor în sesiunile anterioare, cea de chestor lui Gheorghe Marcu, iar cea de secretar lui Adrian Ţuţuianu, care o va deţine pentru a doua sesiune.

PNL şi UDMR au acelaşi număr de funcţii. Funcţia de vicepreşedinte, care a revenit grupului PNL+PC va fi deţinută de senatorul conservator Dan Voiculescu, iar cea de chestor de liberalul Dan Radu Ruşanu. Funcţia de chestor ce a revenit UDMR va fi deţinută, în continuare, de senatorul Verestoy Attila.

Grupul independenţilor l-a nominalizat, pentru funcţia de vicepreşedinte, pe senatorul Cristian Diaconescu.

STIRI SIMILARE >>

Ordonanta 14 a fost aprobata in unanimitate de Senat
Deputatul Mircia Giurgiu va fi exclus din PDL
Președintele Klaus Iohannis, în prima vizită la Bruxelles
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-03 17:04:35','1951','3.236.126.69')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata