Mircea Toader: O delegaţie a Comisiei de la Veneţia va verifica dacă în România se respectă statul de drept

08 Septembrie 2012 / Ora: 09:54
Tag-uri: Comisia de la Veneţia, delegaţie, Mircea Toader, se respectă statul de drept, va verifica
Iti place acest articol?  
 

Liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, vineri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că o delegaţie a Comisiei de la Veneţia va veni săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a verifica dacă în România se respectă principiile statului de drept.


''Comisia va avea întâlniri cu cei de la Curtea Constituţională, fostul Avocat al Poporului, cu ministerele, Guvernul, partidele politice şi din aceste întâlniri fiecare îşi va prezenta punctele de vedere. Dar eu vă spun că toată succesiunea evenimentelor suspendării, demiterii preşedintelui, chiar a modului cum a fost dezbaterea pe cvorum, toate duc spre o singură concluzie: e un risc major în România să nu se respecte statul de drept şi prin încercările de presiuni asupra procurorilor acum', a declarat Toader.

Deputatul a precizat că vizita Comisiei de la Venţia vine ca urmare a unei solicitări a Comisiei Europene şi are la bază faptul că România are o percepţie proastă pe plan extern.

'România, în plan extern, are o percepţie foarte proastă, nu de dragul că nu au reuşit să-l demită pe preşedinte ci pentru faptul că nu se respectă legea, că nu se schimbă regula în timpul jocului, faptul că oricând o majoritate parlamentară poate să modifice legi constituţionale, şi nu prin legi, ci prin ordonaţe de urgenţă, schimbând sensul unei legi şi principiile statului de drept', a afirmat Toader.

STIRI SIMILARE >>

Consiliul Europei cere Comisiei de la Veneţia să verifice dacă Guvernul Ponta a respectat statul de drept
Victor Ponta: Bruxelles-ul a fost informat de componenţa delegaţiei la Consiliul European, Traian Băsescu nu este pe listă
Philip Gordon s-a întâlnit cu Victor Ponta
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-09 11:34:43','14806','34.239.167.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata