Minorităţile cer premier politic şi resping anticipatele

06 Februarie 2012 / Ora: 16:48
Tag-uri: minoritati
Iti place acest articol?  
 

Deputatul italienilor, Mircea Grosaru, a declarat luni, la finalul consultărilor de la Cotroceni dintre şeful statului şi grupul minorităţilor naţionale, că nu s-a vehiculat niciun nume sau "portret-robot" pentru viitorul premier.

"S-a luat în discuţie problema unui Guvern tehnocrat sau a unui premier înregimentat politic ca şi variantă de substituire a actualului premier şi opinia noastră a fost că la ora actuală, având în vedere situaţia economică, dar în primul rând politică a României, sugestia noastră a fost un premier politic. S-a discutat şi despre anticipate. Noi nu am fost de acord cu alegerile anticipate pentru că nu suntem de acord că ele sunt o soluţie în acest moment pentru România, s-ar pierde foarte mult timp, din punct de vedere constituţional ne-ar trebui circa cinci luni pentru organizarea lor", a spus Grosaru.

Întrebat ce părere are şeful statului despre nou premier şi anticipate, Grosaru a zis că nu s-au vehiculat nume. "Preşedintele nu s-a pronunţat pe acest subiect, preşedintele ne-a ascultat, preşedintele ne-a adus la cunoştinţă faptul că premierul Emil Boc şi-a depus demisia şi că în litera Constituţiei a vrut să consulte şi grupul nostru. Nu s-au vehiculat nume, nu s-au vehiculat portrete-robot, pur şi simplu a fost o discuţie, un schimb de opinii. Nu s-au vehiculat nume, nici noi nu am venit pregătiţi", a zis deputatul italienilor.

Grosaru a mai spus că minorităţile nu vor să intre la guvernare. „Nu am cerut şi nici nu vom cere un post de ministru. A cere un post de ministru înseamnă a intra în mod direct la guvernare. Noi am discutat acest lucru de multe ori în grupul nostru şi nu vom cere niciodată un post de ministru. Una este susţinerea, în baza unui protocol punctual între grupul minorităţilor şi actuala coaliţie de guvernare....deci îi susţinem numai în anumite puncte", a menţionat el.

STIRI SIMILARE >>

Premierul Emil Boc spune că va demisiona dacă țintele economice nu vor fi atinse
Mona Pivniceru a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei
Scandal diplomatic din cauza a patru deputati. MAE ii retrage lui Cernea pasaportul de serviciu
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-05 10:42:00','9822','3.236.126.69')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata