Legea salarizării unitare a fost adoptată de Guvern miercuri, chiar fără avizul CES

24 Noiembrie 2010 / Ora: 12:39
Tag-uri: adoptare, aviz, CES, Guvern, Legea salarizării
Iti place acest articol?  
 

Coaliţia s-a întrunit, marţi seară, pentru a discuta despre asumarea răspunderii pe Legea Salarizării. Proiectul nu a primit avizul Consiliului Economic şi Social, totuşi Guvernul a adopta-o în şedinţa de miercuri. Asta pentru că nu este nevoie de un aviz, ci doar de sesizarea Consiliului. În aceste condiţii, sindicatele şi politicienii se întreabă care este adevăratul motiv pentru care Cabinetul Boc a amânat asumarea.

"Nu este un pretext, e un aviz formal, nu este o formalitate. Termenul formal înseamnă că se îndeplineşte procedura formal", a spus secretar de stat în ministerul Muncii Valentin Moncanu.

În condiţiile în care CES trebuia doar sesizat cu privire la această lege, întrebarea firească este de ce a amânat Guvernul luarea unei decizii privind Legea Salarizării. Câţiva reprezentanţi ai Coaliţiei au declarat pentru Realitatea TV, sub protecţia anonimatului, că Fondul Monetar Internaţional ar avea un cui împotriva legii redactate de Guvern.

Alţii au alte explicaţii:

"Domnul Boc nu dă doi bani pe avizul CES, este un pretext, bătălia este cât din prajitura bugetului ii revine doamnei Udrea si cât mai rămâne pentru ceilalţi", a declarat Victor Ponta.

"Guvernul are foarte multe încălcări ale articolelor constituţionale şi nu vrea să adauge încă una evidentă în plus care este avizul obligatoriu al CES. Se pare că a fost un troc legat de acest lucru tocmai pentru a permite Guvernului să mai încalce încă o dată prevederile constituţionale", consideră Bogdan Hossu.

Coaliţia a decis luni să amâne discuţiile pe Legea salarizării unice, deoarece Consiliul Economic şi Social nu şi-a dat încă avizul.

Proiectul legii salarizării prevede că valoarea de referinţă (coeficientul 1) este de 600 de lei, dar în anul 2011 nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
STIRI SIMILARE >>

Ponta: Am discutat cu Basescu inainte de adoptarea Legii imobilelor nationalizate, va fi promulgata
Sorin Cîmpeanu a fost desemnat premier interimar
Ro100: Apelăm la responsabilitatea premierului să nu adopte măsuri care bulversează economia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-05 09:05:46','445','3.236.126.69')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata