Kelemen Hunor a fost ales din primul tur noul lider al UDMR

26 Februarie 2011 / Ora: 21:14
Tag-uri: alegeri, Kelemen Hunor, UDMR
Iti place acest articol?  
 

Cei 555 de delegaţi la Congresul UDMR şi-au ales, cu puţin timp în urmă, conducerea. Câştigătorul cursei pentru şefia Uniunii a fost desemnat Kelemen Hunor, actualul ministru al Culturii, un apropiat al lui Marko Bela. Potrivit primelor informaţii, Kelemen a obţinut 371 din voturile exprimate. Contracandidaţii săi, Peter Eckstein Kovacs şi Olosz Gergely, au obţinut 118, respectiv 47 de voturi "pentru".

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, şi-a anunţat candidatura la şefia Uniunii, în data de 11 decembrie 2010, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care a avut loc la Târgu Mureş. El şi-a declarat speranţa că, odată ales, împreună cu ceilalţi membri ai UDMR, va reuşi să ducă mai departe valorile Uniunii, să le consolideze, ca "o organizaţie funcţională şi o echipă bună".

Kelemen a susţinut că punctul forte al UDMR în ultimii 20 de ani a fost independenţa. "Să nu promitem mai mult decât putem face. Dacă-i întrebăm pe oameni ce fel de UDMR vor, spun că una puternică, care să poată duce mai departe reprezentarea unită şi una în care să aibă încredere, care să se reînnoiască. Iar această reînnoire trebuie căutată în interior. Punctul forte al UDMR în ultimii 20 de ani a fost independenţa", a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor, născut în data de 18 octombrie 1967, în comuna Cârţa (judeţul Harghita), a absolvit, în 1993, Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj, Facultatea de medicină veterinară, iar în anul 1998 - Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Filosofie.
 
STIRI SIMILARE >>

Deputaţii au modificat Regulamentul Camerei: Deciziile în BP se iau cu majoritatea celor prezenţi
Daniel Dăianu, numit consilier de stat pe probleme economice
Vizita la Bucureşti a comisarului european Johannes Hahn, anulată din cauza vremii
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 05:32:35','2366','18.232.38.214')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata