Iohannis, după decizia referitoare la numirea conducerii ÎCCJ: Lucrurile trebuie clarificate; o să mă implic constituțional

24 Noiembrie 2017 / Ora: 13:15
Tag-uri:
Iti place acest articol?  
 

Trimisul special al Agerpres, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, întrebat cu privire la decizia Comisiei speciale parlamentare privind legile Justiției ca șeful statului să nu mai poată refuza numirea președintelui și vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție, că lucrurile trebuie clarificate și că se va implica în mod constituțional, corect.

"O să fie tot felul de chestiuni votate, în tot felul de comisii. Până la urmă, lucrurile trebuie clarificate și trebuie lămurite și o să mă implic constituțional corect în acest parcurs", a afirmat Iohannis, la Bruxelles, unde participă la Summitul Parteneriatului Estic.

Anterior, el a comentat și decizia de abrogare a prevederii potrivit căreia putea refuza o singură dată numirea magistraților. "Este o încercare nepotrivită și nu va rămâne așa. (...) Am de gând să fac tot ce poate să facă președintele într-un parcurs legislativ prevăzut în Constituție", a spus șeful statului.

 

Citeste mai mult pe agerpres.ro 

 

STIRI SIMILARE >>

Gorghiu anunta doua nume de potentiali ministri PNL
Sebastian Bodu candidează independent la primăria sectorului 6
Directorul SIE Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Îndemnul ambasadorului Franţei după revocarea lui Kovesi: România să continue lupta împotriva corupţiei
Dragnea, atacuri violente la Iohannis
Presedintele Iohannis participa la Summitul NATO
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2018-07-18 19:33:39','26148','54.224.216.155')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata