Emil Boc: Violenţa stradală e inacceptabilă şi de netolerat

16 Ianuarie 2012 / Ora: 13:49
Tag-uri: coaliţie, conferinţă de presă, Emil Boc, legea sănătăţii, proteste, Raed Arafat, sedinţă, violenţă
Iti place acest articol?  
 

"Libertatea de exprimare e garantată în România, e un castig al societăţii democratice şi statului de drept. Protestele paşnice, în conditiile legii, sunt legitime, dar violenţa stradală e inacceptabilă şi de netolerat. Obligaţia statului e ca cetăţeanul să fie in siguranţă indiferent unde se află, pe stradă sau acasă", a declarat premierul Emil Boc în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la finalul sedinţei coaliţieiu de guvernare. Şedinţa a avut ca obiect noul proiect de lege privind sănătatea şi protestele din ultimele zile din mai multe oraşe.

La şedinţa Coaliţiei au participat atât ministrul de Interne, Traian Igaş, cât şi cel al Sănătăţii, Ladislau Ritli.

Traian Igaş a prezentat o informare completă privind protestele din ultimele zile, în special din municipiul Bucureşti, conţinând date privind persoanele rănite şi pagubele rezultate.

Mii de români au protestat, în ultimele trei zile, în mai multe oraşe din ţară, pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de medicul Raed Arafat şi dezacordul faţă de felul în care Guvernul PDL-UDMR-UNPR şi preşedintele Traian Băsescu au tratat problema legii Sănătăţii.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de persă, premierul a mai precizat că fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, este binevenit să revină în minister sau să participe la elaborarea noului proiect de lege privind sănătatea în cadrul comisiei care va fi formată în acest sens, dacă va dori acest lucru. Ministrul Sănătăţii a fost mandatat de coaliţie să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege privind sănătate, echipă din care nu vor lipsi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, societăţii civile, sindicatelor, patronatelor şi Colegiului Medicilor.

Raed Arafat a demisionat, săptămâna trecută în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

STIRI SIMILARE >>

Emil Boc discută luni în coaliţie despre o nouă lege a sănătăţii
A treia zi de proteste în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară sub sloganul "Fără violenţă!"
Raed Arafat demisionează de la Ministerul Sănătăţii
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-27 18:57:02','9275','18.206.13.28')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata