Emil Boc: Toţi bugetarii îşi vor recupera tăierile salariale în 2012

06 Aprilie 2011 / Ora: 08:12
Tag-uri: bugetari, emil Boc, tăieri salariale
Iti place acest articol?  
 

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, că toţi bugetarii îşi vor recupera pierderile salariale în 2012, măsura fiind prevăzută în strategia fiscală pe 2012. Primul-ministru a mai spus că şi profesorii îşi vor recupera banii câştigaţi în instanţă, eşalonat, începând cu 2012.

"În strategia financiar-fiscală pe care o avem în elaborare la Guvern, pentru 2012-2014, în privinţa salariilor bugetarilor este preconizată recuperarea integrală pe parcursul anului 2012 a tuturor pierderilor salariale pe care le-au suferit în iunie 2010. Eu spun doar ce avem scris în straegia fiscală pentru 2012. Recuperarea în integralitatea dacă nu facem paşi înapoi sau să cedăm în faţa unor promisiuni fără acoperire. Sunt un om care face afirmaţii asupra cărora am astăzi acoperire", a declarat Emil Boc într-o ediţie specială la Realitatea TV.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, declara la finalul lunii martie a acestui an, că este posibilă o recuperare a tăierilor salariale din 2010 în luna decembrie 2011, dacă se păstrează trendul crescător privind încasările la bugetul de stat, exportul, cererea industrială şi reducerea şomajului.

"Depinde de ceea ce se întâmpla în economie, dar perspectiva financiară este bună. Dacă vom continua trendul şi în celelalte trimestre sunt foarte foarte mari şanse să recuperăm şi cealaltă parte din tăierile din 2010. (...) Sunt semnale foarte bune, mulţi indicatori sunt foarte buni, iar speranţa mea este că România iese din recesiune", a precizat ministrul Finanţelor Publice.

Acesta a adăugat că, în condiţiile în care încasările la bugetul de stat vor continua să crească, la fel ca şi indicatorii privind exportul şi cererea industrială, dar şi în condiţiile reducerii şomajului, revenirea salariilor ar putea să aibă loc în luna decembrie.

Premierul Emil Boc a mai spus că este hotărât să nu demisioneze de la şefia Guvernului. El a declarat marţi seara la Realitatea TV că se pregăteşte de o nouă asumare în parlament şi "un prim-ministru există acolo atâta vreme cât are o majoritatea care să-l susţină în Parlament".
STIRI SIMILARE >>

Mircea Duşa: În două săptămâni, vom avea organigramele şi regulamentele de funcţionare a ministerelor aprobate
Primarul oraşului Covasna a murit în urma unui infarct
Klaus Iohannis depune jurământul în 21 decembrie, la ora 12.00
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-09 11:35:35','3194','34.239.167.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata