Daniel Chiţoiu rămâne ministrul Economiei în viitorul guvern dacă soluţionează problemele Oltchim şi Hidroelectrica

14 Octombrie 2012 / Ora: 15:39
Tag-uri: Daniel Chițoiu, Hidroelectrica, Oltchim, privatizare
Iti place acest articol?  
 

Premierul Victor Ponta a declarat că nu i-a cerut ministrului Economiei să demisioneze după eşecul privatizării combinatului Oltchim, dar că l-a atenţionat că îşi va putea păstra postul după alegerile din 9 decembrie dacă soluţionează problemele de la Oltchim şi Hidroelectrica.

"Nu. Dacă i-aş fi cerut demisia, şi-ar fi dat-o. Domnul Chiţoiu a moştenit o situaţie, asta cu Oltchimul, din memorandumurile anterioare şi are de gestionat şi de rezolvat până pe 9 decembrie aceste două probleme: Oltchimul şi Hidroelectrica. Am avut o discuţie cu domnul Chiţoiu, cu care am o relaţie foarte bună, şi i-am spus: 'Cred că realizezi că după 9 decembrie vei mai fi ministru dacă rezolvi aceste două lucruri'. Dar nu i-am cerut niciodată demisia", a spus Ponta.

Privatizarea Oltchim a eşuat, deoarece Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de acţiuni deţinut de stat, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri. În acest sens, Ponta a afirmat că a demarat procedura de privatizare a combinatului pentru că nu şi-a mai dorit să amâne "bombele" fostei guvernări.

STIRI SIMILARE >>

Tăriceanu, despre revocarea şefei DNA: Iohannis să ia decizia şi să îşi asume
Preşedintele Băsescu l-a decorat post-mortem pe Radu Vasile
Presedintele Klaus Iohannis participa vineri la o reuniune informala a Consiliului European pe teme digitale de la Tallinn
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Ministrul Transporturilor și-a trimis Corpul de Control la Compania Aeroporturi după ce Dăncilă a ratat întâlnirea de luni cu Juncker
Iohannis: Summit Inițiativei celor Trei Mări, excelent, în ciuda dificultăților noastre de politică internă
Crin Antonescu revine în politică
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2018-09-19 12:47:37','15649','54.162.239.233')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata