Dan Şova: Aş vrea să îl provoc pe Traian Băsescu la o discuţie despre minciună şi ticăloşie

15 Iulie 2012 / Ora: 18:31
Tag-uri: Dan Şova, discuţie, minciună, provocare, ticăloşie, Traian Băsescu
Iti place acest articol?  
 

Senatorul social-democrat Dan Şova a declarat duminică într-o conferinţă de presă că dacă preşedintele suspendat Traian Băsescu a provocat USL la o discuţie despre cinste şi corectitudine, el ar vrea să îl provoace la o discuţie despre minciună şi ticăloşie.

"Stau şi mă întreb dacă nu cumva este ticăloşie atunci când îţi repartizezi singur o casă, dacă nu cumva este ticăloşie atunci când împreună cu domnul Căşuneanu vinzi un teren de optsprezece ori mai scump după şase luni după ce l-ai cumpărat de la mătuşa lui Căşuneanu, dacă nu cumva este ticăloşie intervenind public pentru eliberarea unui om de afaceri de la care fiica ta îşi cumpără un apartament de un milion de euro fără să poată justifica sumele. Stau şi mă întreb dacă nu cumva este ticăloşie atunci când pentru a fi ales în 2009 minţi cu nonşalanţă oamenii că nu sunt probleme cu tăierea pensiilor şi salariilor", a spus Dan Şova.

El s-a referit şi la tăierea salariilor şi termenul dat de Curtea Constituţională în acest caz.

''Stau şi mă întreb dacă nu este ticăloşie atunci când dacă, după tăierea salariilor, Curtea Constituţională spune că această măsură nu poate fi valabilă decât şase luni şi tu o ţii doi ani. Mă întreb dacă nu cumva este o minciună şi o ticăloşie să acoperi o clientelă care fură miliarde de euro din banii statului şi mă gândesc aici la Sorin Blejnar, la Elena Udrea, la Adriean Videanu, la Falcă şi la toţi ceilalţi pe care îi cunoaşteţi foarte bine care nu au făcut altceva decât să fure sub oblăduirea şi sub protecţia instituţională asigurată de Traian Băsescu", a mai spus social-democratul.

El l-a acuzat pe Traian Băsescu că i-a trimis în faţă pe oameni ca Mihai-Răzvan Ungureanu, Monica Macovei, Sebastian Lăzăroiu, Cezar Preda ''să târască'' ţara într-un scandal european, să spună o serie de minciuni care să pună ţara şi Executivul ''într-o situaţie proastă''.

Şova a arătat că aceste "minciuni" îi vor pune într-o situaţie delicată inclusiv pe liderii europeni care vor avea o misiune destul de dificilă să recunoască, după ce lucrurile se vor linişti, că au fost dezinformaţi şi că au plecat urechea la oameni care au minţit în legătură cu România.

"Mie mi se are o ticăloşie să o pui pe Monica Macovei, pe Cristian Preda, pe bietul Vasile Blaga să se ducă la Bruxelles şi să împrăştie cu noroi doar pentru nişte scaune. Domniile lor au pierdut nişte scaune. Nu este nimic în neregulă cu democraţia din România. Totul funcţionează absolut normal, toate instituţiile sunt la locul lor, nu mi se pare nedemocratic ca Roberta Anastase, un hoţ cu acte, să piardă şefia Camerei Deputaţilor, şi nici ca Vasile Blaga care nu a respectat regulamentul şi s-a manifestat ca un lider de partid în fruntea Senatului să piardă, de asemenea, scaunul de la Senatul României", a punctat senatorul PSD.

Şova a subliniat că nu poate fi nimic mai democratic decât să îl iei pe preşedintele României şi să îl duci în faţa poporului la judecata celor care l-au ales de două ori şi care l-au salvat de la demitere o dată. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Sloganul PDL în campania pentru referendum este "Vara asta se poartă alb!"
Președintele Traian Băsescu a fost suspendat
Traian Băsescu se află într-o vizită inopinată în Afganistan
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-16 20:33:45','13658','35.170.75.58')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata