Crin Antonescu: Dezbaterea suspendării preşedintelui Traian Băsescu va avea loc vineri, de la ora 17.00

05 Iulie 2012 / Ora: 16:24
Tag-uri: Crin Antonescu, dezbatere, suspendare, Traian Băsescu
Iti place acest articol?  
 

Plenul reunit la Parlamentului se va întruni vineri de la ora 17.00 pentru dezbaterea şi votul pe propunerea USL de suspendare a preşedintelui, a anunţat preşedintele Senatului, Crin Antonescu. Judecătorii Curţii Constituţionale vor discuta vineri dimineaţă cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Cererea USL privind suspendarea preşedintelui a fost citită joi în plenul celor două Camere ale Parlamentului, de către senatorul PSD Toni Greblă. Vineri, urmează dezbaterea şi votul, după ce în plen a fost respinsă cererea de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind acuzaţiile aduse preşedintelui Traian Băsescu.

La şedinţa de joi a fost prezent şi preşedintele. Traian Băsescu a aşteptat singur în bancă să îi vină rândul la microfon. În discurusl susţinut în faţa parlamentarilor, şeful statului a afirmat că documentul de suspendare are ca obiective de fond punerea sub controlul PSD şi PNL a instituţiilor statului , în principal a justiţiei şi nepunerea în aplicare a referendumului din noiembrie 2009. Şeful statului a mai anunţat şi că vrea să participe şi la şedinţa de vineri în care va fi dezbătută cererea de suspendare.

Cererea de suspendare a preşedintelui va fi discutată de judecătorii CCR vineri dimineaţă, la ora 9.00.

Preşedintele Senatului a declarat că este convins că toate proceduri pentru suspendarea preşedintelui vor fi parcurse, inclusiv avizarea din partea CCR.

"Nu ştiu de ce aveţi acest obicei păcătos de pune răul înainte. Eu cred că este o decizie cât se poate de normală, conform prevederilor regulamentare pe care astăzi preşedintele Camerei, preşedintele de şedinţă, le-a şi citat în plen. Nu e vorba în vreun fel din partea noastră de a constrânge sau de a impune Curţii Constituţionale, aşa este prevederea legală ca noi să cerem un termen. CCR, care cunoaşte regulamentul, a luat act de acest lucru şi în mod absolut normal şi-a fixat această şedinţă mâine la ora 9.00, ceea ce înseamnă în timp util. Eu, aşa cum vă spuneam, sunt convins că toate aceste proceduri vor fi parcurse şi de către noi, după cum aţi văzut, şi de către Curte, în modul cel mai legal şi mai constituţional", a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele Senatului a anunţat că vineri la ora 17.00 speră să aibă loc şedinţa de dezbatere şi votatea a cererii de suspendare, la care şi-a anunţat participarea şi preşedintele Traian Băsescu. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

USL a depus cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu
Victor Ponta: PSD va susţine PNL la suspendarea lui Traian Băsescu
Crin Antonescu: Dacă luni Băsescu nu îl învesteşte la Cultură pe Haşotti, cer declanşarea suspendării
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-27 18:37:42','13431','18.206.13.28')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata