Crin Antonescu: Amânarea deciziei CCR are la origine convingerea că în procesul democratic contează fiecare vot

03 August 2012 / Ora: 09:45
Tag-uri: amânarea deciziei CCR, Crin Antonescu, vot
Iti place acest articol?  
 

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, că amânarea unei decizii în cazul referendumului are la origine convingerea Curţii Constituţionale că în procesul democratic contează fiecare vot.

"Am luat act de decizia Curţii, chiar dacă ea înseamnă, practic, o amânare neaşteptată a verdictului şi a punctului final al acestui referendum. Cred că dincolo de respectarea acestei decizii, pe care cu toţii am angajat-o, trebuie să mai constatăm un lucru pe care se cuvine să-l salutăm: această amânare are în fond, la originea ei, convingerea Curţii că în procesul democratic contează fiecare vot şi contează voturile oamenilor reali. Este, cred, în acest fundament de salutat al deciziei Curţii încă o dovadă că democraţia are sens numai atunci când înseamnă însumarea exprimării libere a fiecărui cetăţean", a spus Antonescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a apreciat şi contribuţia presei la evoluţia lucrurile în ceea ce priveşte desfăşurarea referendumului de duminica trecută.

"Cred că un merit la această evoluţie a lucrurilor, evoluţie benefică, îl are presa, vă mulţumesc pentru acest lucru, îl are opinia publică din România care, în toate aceste zile, a discutat în termeni responsabili, chiar dacă uneori pasionali, despre lucruri care, într-adevăr, ne privesc ca societate, ca indivizi, ca destin. Şi iată de ce, încă o dată o spun, merită mereu şi mereu să facem în democraţie elogiul libertăţii de exprimare", a completat Antonescu.

STIRI SIMILARE >>

Victor Ponta: Miniştrii au liber la restructurări
Romania ajuta Chisinaul cu bani sa iasa din criza, dar Ciolos pune si conditii
Primele declaraţii ale Mihail Boldea: Aveam plecarea programată, am spus DIICOT. Vin eu, nu trebuie să mă caute
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-03 16:58:45','14091','3.236.126.69')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata