Constantin Nicolescu îşi va relua activitatea la CJ Argeș pe 1 octombrie

26 Septembrie 2012 / Ora: 16:28
Tag-uri: CJ Argeș, Constantin Nicolescu, DNA
Iti place acest articol?  
 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, căruia i s-a făcut rău în urmă cu două săptămâni în timp ce era audiat de procurorii anticorupţie şi a fost diagnosticat cu probleme cardiace, îşi va relua activitatea pe 1 octombrie.

Florin Tecău, vicepreşedinte al CJ Argeş, a anunţat miercuri că Nicolescu este deocamdată în concediu medical, dar şi-a manifestat intenţia de a reveni la serviciu cât mai curând.

"Domnul preşedinte se află în continuare în concediu medical, dar se va întoarce luni la serviciu. Deşi a intenţionat să revină mai devreme, medicii nu i-au permis, din cauza stării de sănătate", a declarat Tecău.

Constantin Nicolescu s-a prezentat pe 11 septembrie la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a i se prezenta învinuirile într-un nou dosar în care este cercetat, însă i s-a făcut rău în timpul audierilor şi a fost dus cu o ambulanţă la spital. El a fost diagnosticat cu sindrom coronarian acut şi a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost internat câteva zile.

Preşedintele CJ Argeş a fost citat din nou de procurorii DNA pe 25 septembrie, când i-a fost prezentat materialul de urmărire penală în noul dosar de corupţie în care are calitatea de învinuit.

Serviciul Teritorial Piteşti al DNA a început urmărirea penală împotriva a 12 persoane, printre care preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi şapte angajaţi ai instituţiei, pentru fraudarea de fonduri europene şi alte infracţiuni, într-un dosar privind reabilitarea unui pod din localitatea Căteasca, afectat de inundaţii.

"La data de 11 septembrie 2012, celor 12 învinuiţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Faţă de învinuiţii Mercea Codruţa-Lavinia, Nicoară Mihail-Gabriel, Pintilie Iuliana Mioara, Bocioacă Sabina-Elena, Florescu Aurelia-Mirela, Dobre Cristina şi Stancu Olga procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile, iar faţă de Pletoiu Ecaterina şi Dobre Grigore, măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile", se arată într-un comunicat al DNA.

În sarcina lui Constantin Nicolescu s-au reţinut infracţiunile de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, toate în formă continuată, precum şi pentru luare de mită. De asemenea, cei şapte funcţionari publici din CJ Argeş, care au făcut parte din comisia de evaluare a ofertelor pentru execuţia lucrărilor la podul de la Căteasca sunt cercetaţi pentru infracţiuni precum abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.

În acelaşi dosar este cercetat pentru fals intelectual rectorul Universităţii din Piteşti, Ionel Didea, care la data săvârşirii faptelor ocupa funcţia de notar public în cadrul unui birou notarial. Şi fostul primar al comunei Căteasca, Corneliu Oprescu, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi folosirea sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Au mai fost puşi sub urmărire penală Ecaterina Pletoiu, reprezentantă a SC Proiect Infra 2005 SRL Piteşti, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârşită în formă continuată, precum şi Grigore Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus S.A. Piteşti, acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, dare de mită şi fals intelectual, toate în formă continuată, precum şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Constantin Nicolescu a fost trimis deja în judecată de procurorii DNA în anul 2011, într-un alt dosar de corupţie vizând, printre altele, fraude cu fonduri europene, procesul aflându-se pe rolul Tribunalului Argeş.

STIRI SIMILARE >>

Guvernul va diminua bugetele la 16 instituţii
PLR și PC fuzionează; noua formațiune se va numi ALDE
Mariana Câmpeanu a câştigat un mandat de deputat în Haţeg
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-09 10:28:02','15212','34.239.167.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata