Coaliţia amână aprobarea bugetului în Guvern. Miniştrii UDMR sunt nemulţumiţi de banii alocaţi

16 Noiembrie 2011 / Ora: 09:46
Tag-uri: bugetul pe anul 2012, Coaliţie, Guvern
Iti place acest articol?  
 

Liderii coaliţiei au convenit, miercuri, ca proiectul de buget pentru 2012 să fie aprobat de Guvern săptămâna viitoare, probabil într-o şedinţă specială, mai mulţi miniştri, în principal cei ai UDMR, fiind nemulţumiţi de fondurile repartizate, în timp ce membri ai coaliţiei, inclusiv din partea PDL, reclamă fondurile insuficiente repartizate autorităţilor locale.

Proiectul de buget ar urma să fie aprobat de Guvern la finele săptămânii viitoare, pe 25 noiembrie, şi să fie trimis Parlamentului la 28 noiembrie.

Un alt motiv de nemulţumire este legat de fondurile destinate administraţiei locale, mai mulţi membri ai coaliţiei, inclusiv din partea PDL, reclamând că alocările sunt insuficiente faţă de necesităţile pe plan local.

Împreună cu proiectul de buget, Guvernul ar urma să modifice Legea finanţelor publice locale, printr-o ordonanţă de urgenţă care reduce cota lunară defalcată din impozitul pe venit repartizată autorităţilor locale cu 5,5 puncte procentuale, de la 77% la 71,5%, şi stabileşte că încasările din impozitul pe veniturile din pensii vor fi vărsate integral la bugetul de stat.

Coaliţia s-a reunit la Guvern, într-o şedinţă la care sunt prezenţi şi mai mulţi miniştri, pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul viitor şi a doua rectificare a bugetului din acest an.

STIRI SIMILARE >>

Kelemen Hunor: Coaliţia a decis comasarea alegerilor
Senatul cere Guvernului urgent o soluţie pentru proiectul de buget pe 2012
Peste 1.000 de primării vor fi ajutate cu bani de la Guvern
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-27 17:31:13','7875','18.206.13.28')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata