Adrian Severin, dispus să îşi vândă serviciile în Parlamentul European

20 Martie 2011 / Ora: 13:23
Tag-uri: Adrian Severin, lobby, PE
Iti place acest articol?  
 

Trei deputaţi europeni şi foşti miniştri - un român, un sloven şi un austriac - s-au declarat dispuşi să îşi "vândă serviciile" pentru sume de până la 100.000 de euro unor jurnalişti de la cotidianul britanic The Sunday Times care s-au pretins a fi lobbyişti, relatează AFP.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar fi fost impulsionată de respectivii deputaţi. Trei dintre aleşi au acceptat: fostul vicepremier român Adrian Severin, fostul ministru sloven de externe Zoran Thaler şi un fost ministru austriac de externe, Ernst Strasser.

Adrian Severin, membru al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor, a trimis un mesaj falşilor lobyy-işti. „Numai pentru ca să vă aduc la cunoştinţă că amendamnetul pe care îl doriţi a fost depus la timp”, spunea europarlamentarul. Puţin după aceea, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru „servicii de consiliere”, relatează AFP.

După ce Sunday Times a dezvăluit identitatea celor trei aşa-zişi lobbyşti, Adrian Severin a asigurat că nu a făcut nimic ilegal, iar celialţi doi europarlamentari au susţinut că ştiau încă de la început că era o acţiune a unor ziarişti şi că ei au vrut doar să vadă până unde va ajunge demersul jurnaliştilor.

Ca răspuns la o întrebare adresată de 'Sunday Times', vicepreşedintele Parlamentului European Diana Wallis a promis o anchetă. „Acest lucru trebuie să facă obiectul unei anchete profunde”, a opinat ea.

STIRI SIMILARE >>

T. Băsescu: C. Antonescu a avut un comportament necuviincios. Nu mai e pe lista de protocol la Cotroceni
PSD a solicitat în plen înlocuirea lui Mircea Geoană din funcţie
C. P. Tăriceanu: Premierul să ceară demisia Ralucăi Prună. OUG trebuie respinsă urgent de Parlament
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-31 03:28:15','2816','34.204.193.85')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata