34.654 persoane urmează a fi radiate din listele electorale permanente

20 August 2012 / Ora: 19:46
Tag-uri: listele electorale permanente, persoane, radiere
Iti place acest articol?  
 

Premierul Victor Ponta a anunţat că, potrivit datelor primite de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), 34.654 persoane urmează să fie radiate de pe listele electorale permanente de către primari şi serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor.

Ponta a arătat că în acest număr se regăsesc 26.066 de persoane decedate, 4.475 cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, 151 de persoane care şi-au pierdut cetăţenia română, 3.414 persoane care şi-au pierdut drepturile electorale în baza reglementărilor legale în vigoare, 199 persoane bolnave psihic care şi-au pierdut drepturile electorale şi 349 persoane cu corecţii ale codului numeric personal.

"De asemenea, MAI ne-a comunicat un număr de 512.379 de persoane ale căror acte de identitate au expirat şi nu au fost reînnoite până în ziua votului inclusiv, informaţie comunicată de către Direcţia Generală pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului şi care (...) trebuie avută în vedere deoarece la întocmirea listei electorale permanente este obligatorie menţionarea tipului, seriei şi numărului actului de identitate", a precizat premierul.

În ceea ce priveşte datele primite de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Victor Ponta a arătat că din ceea ce s-a centralizat până în acest moment de la autorităţile străine ale altor state şi misiunile diplomatice, totalul cetăţenilor români cu drept legal de şedere în afara României este de 3.052.397 persoane.
"Dintre acestea, pe baza datelor oficiale furnizate de autorităţile din 17 ţări (...) din totalul menţionat, există un număr de 1.101.809 cetăţeni români majori cu drept de vot şi cu drept legal de şedere. De asemenea, există 1.468.369 de cetăţeni români cu drept legal de şedere, conform datelor furnizate de către autorităţile din alte 29 de ţări", a explicat Ponta.

El a precizat însă că cifra stabilită în urma centralizării din cele 29 de ţări îi cuprinde şi pe cetăţenii români majori, dar şi pe cei minori, fără drept de vot, iar cifra stabilită în urma centralizării în cele 17 ţări se referă doar la cetăţenii români majori.

Totodată, potrivit premierului, din totalul românilor cu drept legal de şedere în străinătate fac parte şi 482.219 cetăţeni centralizaţi pe baza evaluărilor făcute de către misiunile diplomatice ale României în alte 44 de state.
"Aceste evaluări au fost realizate în lipsa unor comunicări oficiale ale autorităţilor statelor de reşedinţă sau urmare a unor comunicări incomplete", a explicat premierul Victor Ponta, referindu-se la această din urmă categorie.

STIRI SIMILARE >>

Antonescu: Proiectul Roşia Montană nu poate fi sustinut. Trebuie respins
Codrin Ştefănescu a demisionat din PRM
Andrei Chiliman a fost exclus din PNL
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cine sunt jurnaliştii care au refuzat invitaţia lui Iohannis la dezbaterea de la BCU
Contradezbaterea Vioricăi Dăncilă, astăzi de la ora 18
PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 04:31:57','14466','18.232.38.214')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata