Topul ţărilor din UE în care să nu îţi deschizi o afacere

16 Iunie 2011 / Ora: 16:26
Tag-uri:
Iti place acest articol?  
 

S-a tot discutat de-a lungul timpului despre statele în care merită să-ţi începi o afacere, iată însă şi un top, realizat de Business Insider, al ţărilor în care nu merită să investeşti, din cauza taxării.
10. Slovacia
Total impozit (% din profit): 48,2%: 48,2%
Din cauza valorii crescute a acestuia, Slovacia se opune unui impozit pe profit la nivel european.

9. Cehia
Total impozit (% din profit): 48,7%
Guvernul planifică însa acordarea de stimulente pentru a determina cât mai multe companii să-şi mute afacerile în Cehia. Până atunci totuşi nu este recomandat să vă deschideţi un business aici.

8. Estonia
Total impozit (% din profit): 48,8%

Deşi Estonia de-abia a aderat la zona euro la începutul acestui an, problemele economice sunt mai mici faţă de alte naţiuni europene. Cu toate acestea, impozitele aplicate pe profit ating un procent deloc de neglijat.

7. Ungaria
Total impozit (% din profit):53,3%
De-a lungul timpului preşedinţia UE a acuzat Ungaria de discriminare a investitorilor străini. Legile privind impozitul pe profit aplicat de autorităţile maghiare afacerilor străinilor nu sunt deloc prietenoase.

6. Suedia
Total impozit (% din profit): 54,6%
Deşi taxa pe profit continuă să fie încă foarte mare, reţineţi că Suedia a decis în 2009 reducerea acesteia în încercarea de a fi mai competitivă şi atractivă.

5. Austria
Total impozit (% din profit): 55,5%
Impozitul pe profit din Austria este foarte ridicat, iar pentru a nu pierde din investitori în favoarea altor ţări, aceasta face presiuni ca şi alte state să aibă un nivel al taxelor asemănător. Din cauza bailout-ului care ameninţa Irlanda, aceasta s-a văzut obigată să reducă fiscalitatea, fapt ce a determinat numeroase comentarii negative din partea Austriei.

4. Spania
Total impozit (% din profit): 56,5%
Din cauza taxelor mari, Spania are o piaţă neagră foarte dezvoltată. Mai concret, în fiecare an ibericii pierd între 17 şi 23 de procente din PIB.

3. Belgia

Total impozit (% din profit): 57%
Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a recomandat Belgiei o reformare a fiscalităţii, tocmai pentru adeveni mai atractivă pentru investitorii străini. Până atunci însă, nu sunt mulţi cei care au curaj să-şi deschidă o afacere aici.

2. Franţa

Total impozit (% din profit): 65,8%
Ca şi Austria, Franţa a criticat dur decizia Irlandei de a scădea taxa pe profit, considerând-o o ameninţare pentru economia proprie. Deşi poate părea tentant să aveţi propriul business în Franţa, este recomandat să vă gândiţi de două ori înainte s-o faceţi.1. Italia
Total impozit (% din profit): 68,6%
Dolce and Gabbana şi-a mutat deja o parte din afaceri în Luxemburg, tocmai pentru a evita să plătească taxele ridicate din Italia. Chiar prim ministrul Silvio Berlusconi încearcă să păcălească Fiscul italian, susţinând că Mediaset înregistrează profituri mai mici decât în realitate.
STIRI SIMILARE >>

Încă un ambasador al Terrei pe Marte
A fost concepută o casă care se ridică la inundaţii
Instrumentul muzical din materiale de construcții
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cel mai poluat loc din lume: 18 tone de deșeuri descoperite
Cea mai frumoasă bibliotecă din lume se află în România
Comentatorul român Ilie Dobre a fost inclus pentru a şaptea oară în Cartea Recordurilor
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-05 09:17:53','4669','3.236.126.69')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata