Topul celor mai scumpe oraşe din lume în 2011

21 August 2011 / Ora: 08:57
Tag-uri: oraşe scumpe, top, USB
Iti place acest articol?  
 

Ca în fiecare an, banca elvetiana UBS a realizat şi în 2011 topul celor mai scumpe oraşe din lume, în care au fost analizate 73 de capitale şi oraşe mari.

Iată cum arată topul 20 al celor mai scumpe oraşe din lume, potrivit Challenges.fr:

1. OSLO - capitala Norvegiei este cel mai scump oraş din lume.

2. ZURICH - cel mai populat oraş din Elveţia este, de asemenea, şi unul dintre cele mai scumpe.

3. GENEVA - cel mai mare oraş din Elveţia nu este nici el cu mult mai ieftin. Prin comparaţie, viaţa este aici cu 50% mai scumpă decât în Berlin, Seul sau Tel Aviv.

4. COPENHAGA - capitala Danemarcei a fost devansată, anul trecut, de Tokyo, în clasamentul realizat de UBS. În prezent, este recunoscută ca fiind cel mai scump oraş din Uniunea Europeană.

5. STOCKHOLM - în 2010, capitala Suediei a fost pe locul şapte, după New York. Cu această "promovare", acum se află pe locul cinci mondial.

6. TOKYO - chiar daca este un oraş în care preţurile sunt mult mai mari decât în alte oraşe mari din Asia, capitala Japoniei este cu 20% mai ieftina decât Oslo.

7. SYDNEY - Australia nu mai este ţara ieftină care a fost mult timp. În oraşul său cel mai populat, costul vieţii este extrem de ridicat. Anul trecut, Sydney era pe locul 12, în spatele unor oraşe precum Londra şi Montreal.

8. HELSINKI - deşi nu este, strict vorbind, o parte din Scandinavia, capitala Finlandei este, ca şi vecinii săi, o parte din clubul exclusivist al celor mai scumpe oraşe din lume. Costul ridicat al traiului de acolo este chiar mai vizibil pentru cetăţenii săi, care au salarii mai mici decât ale celor din oraşe precum Copenhaga, Oslo sau Stockholm.

9. TORONTO - acesta rămâne oraşul cu cele mai accesibile preţuri din America de Nord. Anul trecut, cel mai populat oraş din Canada a fost clasat pe locul 8.

10. SINGAPORE - locuitorii de aici sunt obişnuiţi să-şi vadă PIB-ul cum trece brusc de la roşu la verde şi vice-versa. Dar, chiar şi atunci când se confruntă cu o recesiune, oraşul rămâne cel mai scump din Asia de Sud-Est.

11. VIENA - Viena este un oraş plin de paradox. Costul traiului este atât de mare încât depăşeşte orice rival, inclusiv Paris şi Londra, darşsi Berlin, concurentul etern, care ocupă acum locul 33.

12. PARIS - ca să trăieşti în Paris, acum, este mai scump decât să trăieşti în Londra sau New York. Totuşi, aici, salariul mediu este de două ori mai mic decât cele din Zurich şi cu 20-30% mai mic decat în New York, Munchen, Frankfurt sau Bruxelles.

13. LUXEMBURG - anul trecut, el a fost pe locul 19 între oraşele cele mai scumpe din lume. Acesta oferă acum "luxul" de a depăşi New York, Londra, Munchen şi Frankfurt.

14. NEW YORK - în timp ce oamenii săi se bucură acum de costuri uşor mai scăzute decât în trecut, "Big Apple" rămâne cel mai scump oraş din Statele Unite. Pentru UBS, declinul general în marile oraşe din SUA poate fi explicat prin deprecierea dolarului faţă de alte valute majore.

15. LONDRA - oamenii din capitala britanică au avut de suferit de pe urma crizei. Puterea de cumpărare a unui londonez este acum mai mică decât cea a unui locuitor din New York, Miami, Chicago, Bruxelles, Los Angeles şi chiar Dublin, Berlin sau Nicosia.

16. MUNCHEN - rămâne cel mai scump oraş din Germania, dar a coborat în clasamentul mondial, anul trecut fiind pe locul 10 in lume.

17. MONTREAL - cel mai mare oraş din Quebec a fost inclus, anul trecut, printre cele mai scumpe zece oraşe din lume. Declinul realizat în acest an nu surprinde probabil locuitorii. În 2009, oraşul lor a fost clasat pe locul al 32-lea şi părea unul dintre oraşele cele mai accesibile din America de Nord.

18. FRANKFURT - capitala financiară a Germaniei este din nou în top 20 cele mai scumpe oraşe din lume. În 2010, a fost pe locul 21.

19. SAO PAULO - Brazilia nu ştie ce este aia criză. Rivalul principal al oraşului Sao Paulo, Rio de Janeiro, figurează pe locul 26.

20. DUBLIN - deşi Irlanda este printre ţările europene cele mai afectate de criză, capitala sa este un oraş scump. În 2009, Dublin era pe locul 10 în topul celor mai scumpe oraşe din lume.
 
STIRI SIMILARE >>

Masaj cu șerpi, în Filipine
O femeie în moarte cerebrală a adus pe lume doi gemeni
Prime ediţie a Târgului Apicol Oltenia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cel mai poluat loc din lume: 18 tone de deșeuri descoperite
Cea mai frumoasă bibliotecă din lume se află în România
Comentatorul român Ilie Dobre a fost inclus pentru a şaptea oară în Cartea Recordurilor
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-05 06:51:45','5943','34.232.62.209')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata