Topul celor mai aglomerate oraşe din lume

24 Iunie 2011 / Ora: 09:02
Tag-uri: topul oraşelor aglomerate
Iti place acest articol?  
 

Dacă spui că Bucureştiul este un oraş aglomerat, atunci află că sunt unele capitale unde şoferii petrec, în medie, pe an, şi 515 ore în ambuteiaje. Astfel, potrivit unui top întocmit de MSN Cars, Sao Paolo este oraşul cel mai aglomerat din lume, urmat de Beijing. Bucureştiul nici nu intra în clasament.

Pe primul loc se află oraşul brazilian Sao Paolo. Aici, în 2008, a fost înregistrat cel mai...lung blocaj, pe un tronson de 265 de kilometri nu s-a putut circula timp îndelungat. Beijingul se clasează pe locul doi. A fost nevoie de 10 zile pentru ca maşinile de pe 100 de kilometri să-şi reia circulaţia normală.

În top, direct pe locul trei, se află capitala Belgiei - Bruxelles, care este pentru al doilea an cel mai aglomerat oraş european. Nici Franţa nu a ratat topul, iar Parisul ocupă locul patru. Astfel, un francez petrece, în medie, 70 de ore anual în ambuteiaje.

Varsovia şi Mexico City s-au clasat pe locul cinci, respectiv şase. Astfel, în cazul Varşoviei, circa 38% din kilometri de drum sunt tot timpul blocaţi.

Locul şapte este ocupat de Los Angeles. "Oraşul îngerilor" se transformă într-un veritabil coşmar pentru şoferi. Ei pierd, în medie, anual, 515 ore în ambuteiaje.

Pe locul opt Moscova se "laudă" cu o performanţă negativă. Aici, un rus petrece 2,5 ore în trafic, cel mai mult din lume.

Locul nouă şi 10 sunt ocupate de Londra şi New Delhi. În capitala britanică, un conducător auto stă 54 de ore pe şoselele aglomerate, iar în New Dehli 43% dintre şoferi consideră blocajele auto drept cel mai neplăcut lucru.

STIRI SIMILARE >>

Sfaturi despre sex pe care femeile n-ar trebui să le urmeze
Foile de ceapă pot înlocui pungi de suplimente alimentare scumpe
Vanessa Paradis are o relaţie cu un milionar francez
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cel mai poluat loc din lume: 18 tone de deșeuri descoperite
Cea mai frumoasă bibliotecă din lume se află în România
Comentatorul român Ilie Dobre a fost inclus pentru a şaptea oară în Cartea Recordurilor
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-07-20 16:38:41','4828','54.162.151.77')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata