România, locul trei la nivel mondial în privinţa progresului în protecţia mediului

29 Ianuarie 2012 / Ora: 09:14
Tag-uri: locul trei, protecţia mediului, România
Iti place acest articol?  
 

România se situează pe locul trei la nivel mondial în clasamentul care ierahizeaza statele lumii în funcție de progresele realizate la capitolul îmbunătățirii politicilor de protecție a mediului înconjurător, potrivit datelor Indicele de Protecție a Mediului (EPI - Environmental Performance Index) la nivel mondial în anul 2011.

Potrivit indicelui EPI, care măsoară în principal controlul poluării, asigurarea biodiversității și gestiunea resurselor naturale, Elveția se află pe primul loc, fiind urmată de Letonia, Norvegia, Luxemburg și Costa Rica, pe ultimele poziții situându-se Africa de Sud, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan și Irak. Clasificarea statelor mai are în vedere și mortalitatea infantilă, accesul la asistență medicală și apa potabilă.

Pe lângă indicele EPI, a fost elaborat și un indice al tendinței politicilor ambientale, ce relevă progresele făcute de țările lumii în ultimii 10 ani în privința îmbunătățirii politicilor de protecție a mediului.

În acest clasament, România se află pe poziția a treia, înaintea sa situându-se Letonia și Azerbaidjan, fiind urmată de Albania și Egipt. Pe ultimele locuri găsim Estonia, Bosnia-Herțegovina, Arabia Saudita, Kuwait și Rusia.
STIRI SIMILARE >>

România, printre cele mai poluatoare state din UE
Instrumentul muzical din materiale de construcții
Casa decorată cu 60.000 de beculeţe de Crăciun GALERIE FOTO
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cel mai poluat loc din lume: 18 tone de deșeuri descoperite
Cea mai frumoasă bibliotecă din lume se află în România
Comentatorul român Ilie Dobre a fost inclus pentru a şaptea oară în Cartea Recordurilor
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-09 00:43:37','9600','18.232.188.89')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata