Michael Jackson, pe primul loc în topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă

26 Octombrie 2011 / Ora: 15:03
Tag-uri: Michael Jackson, top, vedete
Iti place acest articol?  
 

Mchael Jackson a ocupat, pentru al doilea an consecutiv, prima poziţie în topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă, au anunţat, marţi, editorii site-ului Forbes.

Artistul american, decedat în 2009, din cauza unei supradoze de medicamente, la vârsta de 50 de ani, a "câştigat" aproximativ 170 de milioane de dolari anul trecut, ocupând, totodată, poziţia a doua pe topul vedetelor pop, în viaţă sau decedate, cu cele mai mari încasări în ultimele 12 luni.

Ultimul medic al artistului american, Conrad Murray, este judecat în această perioadă la Los Angeles, fiind acuzat de omucidere involuntară. Medicul, care i-a administrat megastarului puternicul anestezic propofol pe post de somnifer, la reşedinţa cântăreţului, a pledat nevinovat.

Michael Jackson este un nume citat frecvent de presa internaţională - din cauza morţii sale subite şi a cauzelor care i-au provocat decesul - şi a beneficiat de o creştere a vânzărilor albumelor sale şi a obiectelor personale la licitaţie.

Compania canadiană Cirque Du Soleil a pus în scenă un show extravagant, intitulat "Immortal", inspirat de viaţa şi cariera interpretului american. La începutul acestei luni, un concert organizat la Cardiff în memoria megastarului a atras câteva zeci de mii de fani.

Pe locul al doilea în acest top realizat de editorii revistei Forbes s-a clasat Elvis Presley, cu venituri de 55 de milioane de dolari. Ca şi în cazul lui Michael Jackson, fondul care administrează averea lui Presley a beneficiat de pe urma unui spectacol pus în scenă de compania Cirque du Soleil, intitulat "Viva Elvis", realizat în memoria "regelui rock'n'roll-ului".

Actriţa americană Marilyn Monroe, care a murit la vârsta de 36 de ani, în 1962, a "câştigat" 27 milioane de dolari şi a ocupat poziţia a treia în acest top Forbes.

Locul al patrulea a revenit creatorului american de benzi desenate Charles Schulz, decedat în 2000, cu venituri de 25 milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Actriţa americană Elizabeth Taylor, care a murit în martie 2011, la vârsta de 79 de ani, ocupă poziţia a cincea, cu venituri de 12 milioane de dolari, la egalitate cu muzicianul britanic John Lennon. O mare parte din veniturile "obţinute" de legendara actriţă provin din vânzările popularului parfum al acesteia, White Diamonds.

Topul 10 al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă este completat, în ordine, de savantul Albert Einstein (10 milioane de dolari), scriitorul american Theodor Seuss Geisel (9 milioane de dolari), chitaristul Jimi Hendrix (7 milioane de dolari), scriitorul suedez Stieg Larsson (7 milioane de dolari), actorul american Steve McQueen (7 milioane de dolari), compozitorul american Richard Rodgers (7 milioane de dolari), chitaristul britanic George Harrison (6 milioane de dolari), actriţa americană Bettie Page (6 milioane de dolari) şi artistul american Andy Warhol (6 milioane de dolari).

Editorii revistei Forbes ţin cont în realizarea acestui top de încasările generate de o vedetă decedată, care a "câştigat" cel puţin 6 milioane de dolari în perioada octombrie 2010 - octombrie 2011.

STIRI SIMILARE >>

Încă un ambasador al Terrei pe Marte
Olivia Wilde: Eu şi Jason facem sex ca alergătorii kenyeni de la maraton
HOROSCOPUL ZILEI: 1 decembrie 2012
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Cel mai poluat loc din lume: 18 tone de deșeuri descoperite
Cea mai frumoasă bibliotecă din lume se află în România
Comentatorul român Ilie Dobre a fost inclus pentru a şaptea oară în Cartea Recordurilor
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-24 10:36:53','7345','3.218.67.1')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata