Profeţia care anunţă sfârşitul lumii sâmbătă, întâmpinată cu umor 

21 Mai 2011 / Ora: 14:03
Tag-uri: mericani, profeţie, sfârşitul lumii
Iti place acest articol?  
 

Judecata de Apoi este aşteptată sâmbătă după-amiază, potrivit unui predicator fundamentalist creştin în vârstă de aproximativ 90 de ani, iar unii americani se pregătesc conştiincios pentru acest lucru, în timp ce mulţi dintre ei o întâmpină cu umor.

Unii dintre ei şi-au abandonat locurile de muncă şi străbat ţara pentru a-i încuraja pe ceilalţi să se pocăiască înainte de a fi prea târziu.

Predicatorul Harold Camping, în vârstă de 89 de ani, afirmă că bunii creştini vor fi ridicaţi la cer, sâmbătă, începând cu ora locală 18.00. Fenomenul apare în unele texte sub denumirea de "Răpire".

Gregory LeCorps a ştiut acest lucru destul de devreme. El a renunţat la locul său de muncă dintr-o instituţie medicală şi a plecat, împreună cu soţia şi cei cinci copii, să avertizeze oamenii că ridicarea la cer a celor drepţi este iminentă, susţine The Journal News, vândut la periferia de nord a oraşului New York.

Cei care nu vor fi în măsură să treacă prin porţile raiului sâmbătă vor trăi în infern pe pământ până la 21 octombrie, când Dumnezeu va sfârşi cu acesta pentru totdeauna, distrugând fiecare fiinţă şi fiecare lucru, afirmă Camping.

LeCorps crede cu tărie în această profeţie. Alţii sunt mai sceptici, amintind că predicatorul a lansat o profeţie similară în urmă cu multă vreme, anunţând sfârşitul lumii pentru 1994.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, care este evreu şi, prin urmare nu va merge la ceruri, potrivit lui Camping, a promis în cadrul emisiunii sale radiofonice de vineri să suspende staţionarea alternativă dacă sfârşitul lumii va veni sâmbătă.

Acest regim alternativ este detestat de locuitorii din New York, obligaţi să îşi mute maşinile pentru a permite curăţarea străzilor.

Un grup de atei a programat un picnic într-un parc, sâmbătă după-amiază, contând pe faptul că vor avea mult spaţiu la dispoziţie, după ce creştinii vor pleca în paradis.

Barurile au pus afişe cu "cinci până la şapte Răpiri", asumându-şi riscul ca cei care cred în aşa ceva să plece fără să plătească, formalitate devenită fără importanţă cu câteva ore înainte de Marele Sfârşit. Amatorii de petreceri au început să organizeze petreceri-surpriză "Răpirea" în toată ţara, pentru a saluta bucuria celor care vor trebui să plece.

Pe contul de Twitter dedicat acestui eveniment, mesajele se succed cu prea mare rapiditate pentru a putea fi citite. Un sceptic declară, de exemplu, că Dumnezeu nu ar trebui să aleagă o sâmbătă în mijlocul sezonului de cricket.

Pe site-ul de vânzări Craigslist, mii de persoane necredincioase propun cumpărarea bunurilor celor care se pregătesc să se ridice la cer, în timp ce un grup de atei afirmă că a vândut sute de contracte promiţând să se ocupe de animalele domestice ale celor care vor pleca.

Din ce în ce mai multe persoane intenţionau pe Twitter să se amuze lăsând pe trotuare sau peluze haine vechi şi încălţăminte pentru a sugera o ridicare la cer a propietarului lor. Altele îşi anunţau intenţia de a se deda jafurilor, un bărbat declarând pe Twitter că va începe cu Apple.

Camping a calculat momentul exact al Înălţării plecând de la Potop, cu 4990 de ani înainte de naşterea lui Iisus, adăugând mai întâi 7000 de ani pentru că în Biblie "Dumnezeu ne aminteşte că o zi este ca o mie de ani" şi apoi scăzând un an din cauza diferenţei de calendar dintre Vechiul şi Noul Testament. El a ajuns astfel la anul 2011, potrivit site-ului de Internet Family Radio al lui Camping.

Profetul propune furnizarea altor "dovezi uimitoare" care confirmă data de 21 mai dacă i se trimite un plic timbrat. Dar cum poşta americană nu funcţionează în general sâmbăta, răspunsul riscă să ajungă după sfârşitul lumii.
STIRI SIMILARE >>

Galaxy Q, un hibrid între tabletă şi smartphone de la Samsung
Leila Lopes, noua Miss Univers, este din Angola
Cel mai înalt castel de nisip din lume GALERIE FOTO
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bucurestiul devine un oras al luminilor
Ziua Internaţională a Femeii, marcată prin păpuşi Barbie pugiliste şi un flashmob al "sufragetelor"
Eroarea bancară a mileniului: Un belgian a primit 2.000 de miliarde de euro în cont
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-04-10 14:23:55','4133','3.235.30.155')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata