Moldovenii trimit vin "anti-radiaţii" în Japonia

21 Martie 2011 / Ora: 12:08
Tag-uri: cutremur, Japonia, Moldova, vin anti-radiaţii
Iti place acest articol?  
 

Ajutor inedit pentru japonezii afectaţi de radiaţii, după cutremurul din 11 martie. După ce Guvernul de la Chişinău a decis să trimită un ajutor financiar Japoniei, companiile vinicole din Republica Moldova au hotărât să sprijine şi ele această ţară, e adevărat cu un ajutor mai puţin obişnuit: vin ce reduce efectele radiaţiei.

Mai multe asociaţii vinicole din Republica Moldova au decis să trimită în Japonia un lot de aproximativ 30 de mii de sticle de vin roşu, din soiurile Cabernet, Merlot sau Cabernet Sauvignon, potrivit Rfi România.

Şefa unei asociaţii a producătorilor de vinuri, Nelly Sonic spune că deşi acest ajutor ar putea părea surprinzător la prima vedere, în condiţiile în care Japonia are nevoie în primul rând de medicamente, de apă, de alimente, totuşi vinurile din soiurile respective au capacitatea de a reduce efectele radiaţiei şi ar putea fi consumate în cantităţi moderate de către persoanele afectate de accidentul de la centrala nucleară de la Fukushima.

Ea a subliniat că aceste vinuri conţin compuşi polifenolici importanţi, adică substanţe care pot reduce considerabil efectele radiaţiei asupra organismului uman.

Consumul de vinuri roşii moldoveneşti din soiurile Cabernet, Merlot sau Cabernet Sauvignon ca remediu împotriva radiaţiei a fost recomandat de medici şi folosit pe larg în fosta URSS, după explozia de la centrala atomo-electrică de la Cernobâl, din 1986.

La fel şi marinarii de pe submarinele atomice sovietice erau obligaţi să consume zilnic între 100 şi 200 de mililitri de vin roşu.
STIRI SIMILARE >>

Primul trofeu a lui Mourinho la Real, strivit sub roţile autocarului VIDEO
Cele mai ciudate nume, inspirate de celebrităţi: Pippa, Elula, Bandit, Puma
Un bol chinezesc cumparat cu 3 dolari a fost vandut cu peste 2 milioane de dolari
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bucurestiul devine un oras al luminilor
Ziua Internaţională a Femeii, marcată prin păpuşi Barbie pugiliste şi un flashmob al "sufragetelor"
Eroarea bancară a mileniului: Un belgian a primit 2.000 de miliarde de euro în cont
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-04-24 11:32:48','2830','18.234.111.56')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata