Strat consistent de zăpadă pe pârtiile de la Sinaia, Buşteni şi Azuga

13 Ianuarie 2012 / Ora: 15:54
Tag-uri: zapada
Iti place acest articol?  
 

Pârtiile din staţiunile prahovene Sinaia, Buşteni şi Azuga îi aşteaptă, pentru prima dată în acest sezon, pe turiştii care doresc să îşi petreacă weekend-ul la munte cu un strat consistent de zăpadă.

Potrivit şefului formaţiei Salvamont Sinaia, Nicolae Cojanu, în această staţiune şapte pârtii, respectiv Valea Dorului 1 şi 2, Variantă, Valea Soarelui 1 şi 2 şi Lăptci 1 şi 2, oferă condiţii excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă măsurând 30-40 de centimetri.
Deocamdată, însă, instalaţiile pe cablu care deservesc aceste pârtii sunt oprite din cauza vântului puternic, acesta bătând, pe munte, cu o viteză de 80-90 de km/oră.

Singurele instalaţii pe cablu care funcţionează la Sinaia sunt telegondola, care urcă la Cota 1.400, şi telecabinele, dar, dacă vântul se înteţeşte, acestea din urmă vor fi oprite.

Şi telecabina de la Buşteni, care urcă până pe Platoul Bucegi, la Babele, este oprită din cauza vântului puternic.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că telecabina este oprită de miercuri, deoarece vântul bate în rafale puternice, astfel că turiştii nu ar putea fi transportaţi în condiţii de siguranţă.

Starea vremii nu afectează funcţionarea telescaunului care deserveşte pârtia Kalinderu 1, din staţiune, unde condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt excelente, stratul de zăpadă măsurând 30 de centimetri.

De asemenea, turiştii se pot distra şi în Fun Park-ul amenajat la baza pârtiei şi în care funcţionează o pârtie de schi pentru începători, o sanie-tobogan, un carusel şi o bandă de tubbing, dar şi pe pârtia de sanie amenajată în partea superioară a pârtiei Kalinderu 1.

La Azuga, toate instalaţiile de transport pe cablu, inclusiv telegondola, funcţionează, iar pârtiile Cazacu şi Sorica oferă un strat consistent de zăpadă pentru practicarea sporturilor de iarnă.

STIRI SIMILARE >>

Se caută tatăl copilului fostului ministru francez al Justiției. Rachida Dati ar fi avut opt amanți
Cel mai mare organism viu de pe Pamant
Ziua bărbatului, sărbătorită în Parcul Tineretului
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-24 10:22:08','9211','3.218.67.1')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata