REŢETA ZILEI: Gâscă umplută cu castane în crustă de miere de albine

14 Decembrie 2012 / Ora: 11:38
Tag-uri: friptură de gâscă, miere de albine, rețeta zilei, www.curademiere.ro
Iti place acest articol?  
 

Pentru o masă festivă, de Revelion sau de Crăciun, un pui e prea mic, un curcan prea mare, așa că puteți alege o gâscă. Potrivit curademiere.ro, pentru friptura de gâscă umplută cu castane în crustă de miere de albine trebuie să țineți cont de faptul că trebuie sa stea mult la cuptor, așa că aveți grijă ca musafirii să nu aștepte friptura prea mult, mai ales că mirosul va fi amețitor.

Ingrediente
o gasca de 3 kg
coriandru
ulei de masline
5 linguri de miere
doua linguri de sos de soia

Pentru umplutura
o cutie mica de bucati de trufe sau ciuperci
un ou
150 g de ficat de pasare
ficatul gastii
75 g de miez de paine
100 ml de lapte
doua linguri de coniac
75 g de jambon cu os
200 g de castane fierte, curatate de coaja
sare, piper

Mod de preparare
Incepe prin a prepara umplutura pentru gasca.
Inmoaie miezul de paine in lapte. Pune intr-un vas pentru blender castanele, miezul de paine, ficatul, jambonul taiat bucatele, trufele coniacul, oul intreg, sare si piper. Da drumul la blender cateva secunde, cat sa sfarami ingrediente. Nu lasa prea mult, sa nu devina o pasta.
Umple pieptul gastii, dupa care coase-o cu un ac si un fir de bucatarie. Eu folosesc uneori un ac mare si ata de macrame, mai groasa.
Fa acum un sos din ulei de masline si trei linguri de miere si unge gasca pe toate partile, dupa care pune-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de trei ore. Ai grija ca, la fiecare jumatate de ora, sa mai ungi gasca cu sos din tava, ca sa nu se usuce. Dupa ce se rumeneste bine, poti pune o folie de aluminiu peste tava, ca sa nu se arda. Cu zece minute inainte de a scoate gasca umpluta cu castane din cuptor, amesteca mierea care ti-a ramas cu sosul de soia si unge-o, dupa care pune-i boabe de coriandru. Mai pune-o in cuptor ca sa prinda o crusta frumoasa.
Aseaza gasca umpluta cu castane in crusta de miere de albine pe un platou mare, oval, eventual pe niste foi de salata si du-o la masa intreaga. Dupa ce o tai, imparte cu o lingura si umplutura si serveste-o alaturi de niste gogosari murati cu miere de albine.

STIRI SIMILARE >>

Topul celor mai proaste cântece din anii 1990
Dulceața românească de 365 de euro borcanul, la un salon cu produse de lux la Paris
Marian Drăgulescu, eliminat iarăși de la ”Dansez pentru tine”. Vezi care sunt echipele la duel
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 04:48:57','17208','3.236.108.61')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata