REŢETA ZILEI: Curcan cu miere şi cimbru

08 Decembrie 2012 / Ora: 13:36
Tag-uri: curcan cu miere, reţeta zilei
Iti place acest articol?  
 

Curademiere.ro vă propune o reţetă de curcan cu miere şi cimbru pentru o masă de Crăciun în familie.

Ingrediente
jumatate de cana de miere
un piept de curcan cu oase (circa 2 kg)
doua pulpe de curcan cu copane (circa 2 kg)
jumatate de cana de sare
jumatate de cana de condimente pentru marinata
o ceapa mare, feliata
4 crengute de cimbru proaspat
doua cani de supa de pui saraca in sodiu
doua linguri de ulei de masline
3 linguri de faina

Mod de preparare
Pune intr-o cratita 4 cani cu apa, sarea, mierea, ceapa si condimentele pentru marinata. Fierbe ingredientele la foc mic, 10 minute. Toarna mixtura intr-un vas mare. Adauga 8 cani cu apa rece. Lasa marinata sa se raceasca, apoi clateste pieptul si pulpele de curcan si pune-le in ea.
Acopera vasul cu un capac si lasa-l la rece cel putin 12 ore. Incalzeste cuptorul la 220°C. Scoate carnea din mari¬nata si sterge-o cu servetele din hartie. Aseaza pieptul intr-o tava de copt adanca, pe un gratar, cu partea acoperita de piele orientata in sus. Unge-l cu ulei de masline si presara peste el jumatate din cimbru.
Toarna la baza tavii jumatate de cana de supa de pui. Aseaza pulpele pe o tava, unge-le cu ulei, presara restul de cimbru si adauga jumatate de cana de supa. Pozitioneaza tavile pe nivelul superior si pe cel inferior si rumeneste carnea pentru 30 de minute. Redu temperatura la 200°C si coace curcanul inca o ora. Pune-l pe un tocator si acopera-l cu folie de aluminiu.
Pune intr-un vas zeama lasata de carne in tavile de copt si indeparteaza crengutele de cimbru. Lasa 10 minute, apoi indeparteaza cu o lingura grasimea care s-a ridicat. Completeaza cu supa de pui pana obtii o cantitate de 3 cani. Intre timp, incalzeste putin ulei intr-o tigaie, la foc mediu.
Presara faina si amesteca, circa doua minute. Adauga treptat zeama si omogenizeaza ingredientele. Fierbe mixtura la foc mic, amestecand des, cat sa se ingroase, circa doua minute. Acopera recipientul cu un capac. Feliaza pieptul de curcan si copanele si aranjeaza pulpele pe o farfurie mare.
Serveste curcanul cu miere si cimbru cu zeama de la carne. Pentru un Craciun in familie sau la masa de Revelion, alaturi de prieteni.

Acesată reţetă este recomandată de www.curademiere.ro

STIRI SIMILARE >>

Primaria Oradea cauta o firma care sa spele si sa calce steagurile din oras
Cele mai frecvente fantezii ale bărbaţilor
Care este cea mai mare temere a bărbaților în dormitor
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-29 09:49:15','17065','3.235.172.213')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata