Persoanele de peste 60 de ani dorm mai bine

02 Martie 2012 / Ora: 17:24
Tag-uri: somn, sondaj, studiu, tulburari asociate somnului
Iti place acest articol?  
 

Potrivit unui studiu, realizat sub forma unui sondaj prin telefon pe 155.000 de adulţi americani, persoanele octogenare s-au plâns cel mai puţin de existenţa unor tulburări asociate somnului.

Dificultatea de a adormi pare să crească la persoanele cu vârstele cuprinse în intervalul 40-59 de ani, în special în cazul femeilor. Frecvenţa acestei probleme scade după împlinirea vârstei de 60 de ani.

"Aceste rezultate contrazic ceea ce se crede cel mai adesea", a subliniat medicul Michael Grandner, cercetător la Centrul pentru studiul somnului şi neurobiologie circadiană de la Universitatea Pennsylvania, principalul autor al studiului.

"Aceste rezultate ne fac să ne revizuim cunoştinţele pe care le aveam despre somnul persoanelor în vârstă - femei sau bărbaţi", a adăugat acelaşi cercetător.

Medicul american a citat mai multe studii epidemiologice anterioare, care indicau faptul că plângerile asociate cu lipsa somnului şi dificultatea de a adormi sunt mai frecvente la bărbaţii şi femeile care au vârste avansate.

Medicul american a avansat mai multe explicaţii posibile ale faptului că, odată cu înaintarea în vârstă, calitatea somnului se ameliorează.

Starea generală de sănătate este strâns legată de calitatea somnului, afirmă specialistul american. Indivizii cu o sănătate fragilă sunt cei care au cele mai puţine şanse de a ajunge la o vârstă înaintată.

În plus, adulţii cei mai tineri se confruntă cu situaţii stresante - studii universitare, probleme profesionale, apariţia copiilor, apariţia menopauzei la femei -, care reprezintă factori ce pot să perturbe somnul, afirmă Michael Gardner.

STIRI SIMILARE >>

Jia Jia devine, la 37 de ani, decana de vârstă a urșilor panda în captivitate
Irinel Columbeanu a câştigat custodia fiicei sale
Jean Paul Gaultier lansează o linie de accesorii pentru locuinţe
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-25 15:07:09','10442','34.232.62.209')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata