Machiajul provoacă menopauză timpurie

26 Octombrie 2012 / Ora: 16:10
Tag-uri: ftalați, machiaj, menopauză
Iti place acest articol?  
 

Substanţele chimice prezente în produsele de machiaj, ojă şi ambalaje alimentare provoacă menopauze precoce, avertizează cercetătorii. Rezultatele cercetărilor lor arată că la femeile care se expun unor doze ridicate menopauza poate interveni cu doi ani şi jumătate mai devreme decât la celelalte femei sau chiar mai devreme.

În ceea ce priveşte riscul potenţial, cercetătorii aduc în discuţie ftalaţii, grup de substanţe chimice prezente în materialele plastice, produsele cosmetice, menajere şi în ambalajele alimentare. Studii recente au arătat că aceştia pot duce la creşterea riscului de cancer, diabet, obezitate şi chiar la feminizarea creierului adolescenţilor.

Cercetătorii americani afirmă că aceste produse chimice perturbă sistemul de reproducere al femeilor, inclusiv ovarele, ducând la o menopauză timpurie. Dr Natalia Grindler de la Universitatea Washington din St Louis (Missouri) şi colegii săi au studiat nivelurile de ftalaţi din sânge şi urină la 5.700 de femei.

Cele care aveau cele mai mari cantităţi intraseră la menopauză de timpuriu, în medie cu 2,3 ani ani devreme decât celelalte. Vârsta medie pentru menopauză este 51 de ani. Dr Grindler afirmă însă că unele femei pot intra la menopauză cu 15 ani mai devreme, cam la 35 de ani. Menopauza precoce determină rate mai ridicate de accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, probleme osoase şi hemoragii cerebrale fatale.

Dr Grindler a spus că nu se ştie încă de ce unele femei aveau niveluri mai ridicate de ftalaţi în sânge şi urină. 'În acest stadiu există multe lucruri pe care nu le ştim, cercetările noastre se află încă în stadiu preliminar, însă primele rezultate sunt suficiente pentru a sugera că aceste produse au un efect negativ pe termen lung', a spus cercetătoarea.

STIRI SIMILARE >>

HOROSCOPUL ZILEI: 3 decembrie
Sfaturi despre sex pe care femeile n-ar trebui să le urmeze
Danemarca este cea mai fericită ţară din lume
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-29 08:48:55','15954','3.235.172.213')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata