La ce pericole vă expuneţi când beţi băuturi energizante

07 Octombrie 2011 / Ora: 19:46
Tag-uri: băuturi energizante, pericole
Iti place acest articol?  
 

Un studiu american atrage atenţia asupra faptului că cine consumă băuturi energizante, apreciate mai ales de tineri, este expus la riscuri ale căror natură şi intensitate sunt destul de puţin cunoscute, scrie site-ul passionsante.be.

 

Cafeină, taurină, vitamine, extracte de plante, zaharuri, edulcorante - băuturile energizante au o mare cantitate de ingrediente active, 'al căror conţinut este subestimat şi scapă oricărui control', se spune în articolul publicat în revista de specialitate Pediatrics.

Un studiu american a arătat că 30% - 40% dintre copii şi adolescenţi consumă regulat acest tip de băuturi. Doctorul Rodi Courie scrie în Journal international de Medecine că 'acest lucru duce la serioase efecte secundare, printre care convulsii, diabet, tulburări cardiace, ale somnului sau de comportament. Au fost observate şi interacţiuni periculoase cu alcoolul şi unele medicamente'.

După ce au consultat literatura medicală, semnatarii studiului publicat în Periatrics ajung la concluzia că băuturile energizante nu au niciun efect benefic semnificativ, că marea cantitate de ingrediente este subestimată şi scapă oricărui control şi că efectele farmacologice - cunoscute sau nu - ale acestora pot afecta serios sănătatea tinerilor.

Doctorul Rodi Courie adaugă: 'Autorii studiului sfătuiesc specialiştii din domeniul sănătăţii să ia la cunoştinţă de existenţa acestei probleme, tot mai serioase, să informeze şi să facă recomandări familiilor şi în şcoli, invitând la prudenţă. Trebuie întărită supravegherea toxicologică a acestor produse, pentru a stabili mai bine cantităţile periculoase de ingrediente, ca şi efectele consumului cronic.

STIRI SIMILARE >>

Beyonce, cel mai mic căţel din lume
Frig şi zăpadă în Europa ca urmare a încălzirii Arcticii
O femeie în moarte cerebrală a adus pe lume doi gemeni
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-25 14:57:23','6846','34.232.62.209')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata