Injecţiile cu Botox reduc intensitatea migrenelor

26 Aprilie 2012 / Ora: 08:09
Tag-uri: Botox, migrene
Iti place acest articol?  
 

Injecţiile cu Botox, larg răspândite în tratamentele cosmetice ca mijloc de îndepărtare a ridurilor, diminuează durerile de cap, susţine o echipă de cercetători americani într-un studiu.

Mai înainte, experţi din Germania au evocat efectul pozitiv asupra persoanelor care suferă de migrene în cazul administrării toxinei botulinice din Botox.

Cu toate acestea, experţii americani nu sunt de acord cu opinia colegilor lor germani că tratamentul cu Botox ar avea eficienţă maximă în cazul a 80% din pacienţi. Injecţiile cu Botox, susţin ei, au un efect 'slab' asupra persoanelor cu migrene puternice, cu episoade care se repetă de mai mult 15 ori pe lună. În opinia acestora, odată cu îndepărtarea ridurilor, o injecţie cu Botox poate duce la o ameliorare uşoară a sănătăţii, reducând uşor intensitatea durerilor de cap.

'Botoxul are un efect pozitiv asupra persoanelor care suferă de migrene cronice şi dureri de cap, cu o frecvenţă de 2-3 ori lună', menţionează studiul cercetătorilor americani. Deci, beneficiul nu ar fi chiar atât de considerabil, iar în cazul persoanelor cu dureri constante de cap efectul este aproape nul.

Botoxul ca mijloc de combatere a migrenelor a fost acceptat în 2010 în SUA, în ciuda divergenţelor în privinţa impactului preparatului la nivelul comunităţii ştiinţifice locale.

STIRI SIMILARE >>

Palatul de la Balcic, locul preferat de cununii pentru cupluri din întreaga lume
Katy Perry a părăsit domiciliul conjugal
România, locul trei la nivel mondial în privinţa progresului în protecţia mediului
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-06-02 06:55:12','11746','3.231.226.13')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata