Hărţuirea la locul de muncă provoacă dureri de ceafă

28 Septembrie 2012 / Ora: 16:21
Tag-uri: dureri de ceafă, hărțuire la locul de muncă
Iti place acest articol?  
 

O asociere surprinzătoare a fost observată între hărţuirea la locul de muncă şi riscul de a avea dureri de ceafă. Studiul, realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Montreal, s-a desfăşurat pe circa 10.000 de salariaţi (din toate sectoarele de activitate).

Prima constatare a fost că 11% dintre bărbaţi şi 18% dintre femei declară că suferă de dureri de ceafă, dese sau permanente, cu o intensitate care le perturbă activitatea profesională. Cu ajutorul unui chestionar, s-au pus în evidenţă factorii de risc, cum ar fi munca repetitivă, poziţia sau exigenţele ridicate. Surprinzătoare a fost legătura între aceste dureri şi hărţuire, fie de ordin psihologic (intimidare), fie fizic (îndeosebi cu caracter sexual).

Potrivit autorilor studiului, în această asociere sunt implicate mai multe mecanisme, printre care creşterea tensiunii musculare, acţiunea asupra sistemului nervos simpatic (cu impact asupra contracţiei musculare) sau influenţa asupra percepţiei durerii (mecanismul psihosomatic). În orice caz, arată cercetătorii, 'programele care au în vedere lupta împotriva hărţuirii la locul de muncă pot contribui la scăderea semnificativă a tulburărilor musculo-scheletice, printre care durerile de ceafă'.

STIRI SIMILARE >>

Cel mai scump tablou din lume
Prinţul Alwaleed a cumpărat acţiuni Twitter de 300 milioane de dolari
Topul celor mai bogate cupluri de la Hollywood
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-29 10:37:32','15263','3.235.172.213')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata