Foile de ceapă pot înlocui pungi de suplimente alimentare scumpe

20 Octombrie 2011 / Ora: 16:29
Tag-uri: ceapa, supliment alimentar
Iti place acest articol?  
 

Când aveţi de curăţat ceapă, nu vă grăbiţi să aruncaţi foile la coşul de gunoi, recomandă experţi spanioli care în cursul unei cercetări, publicate în Plant Foods for Human Nutrition, au demonstrat că şi cojile de ceapă, nu numai bulbul considerat un medicament-minune, conţin un cocktail puternic de compuşi utili sănătăţii umane.

 

Astfel, conform rezultatelor studiului, foile maro conţin cantităţi mari de fibre şi flavonoide, iar primele straturi de dedesubt, care uneori se aruncă, sunt bogate în compuşi de sulf şi polimeri de fructoză.

Oamenii de ştiinţă recomandă utilizarea foilor maro ca o componentă funcţională a alimentelor bogate în compuşi fenolici şi fibre, cum ar fi quercetin şi alte flavonoide. Primele două straturi dense ale cepei pot fi de asemenea utilizate pentru fibre şi flavonoide. Mai ales că, după cum susţin experţii, fibrele reduc riscul de boli cardiovasculare, probleme digestive, cancer de colon, diabet de tip II şi obezitate, iar compuşii fenolici protejează împotriva proceselor ce favorizează apariţia cancerului.

STIRI SIMILARE >>

Top 5 cele mai ciudate gadgeturi din acest an
BANCUL ZILEI - România în topul corupţiei
Cel mai lung zbor solo fără oprire
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-26 00:54:07','7180','18.204.227.117')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata