Durata somnului este genetică

29 Noiembrie 2011 / Ora: 18:22
Tag-uri: durată somn, gene, somn
Iti place acest articol?  
 

De ce unele persoane au nevoie de cel puţin opt ore de somn ca să fie în formă, iar altele deschid ochii după numai cinci ore? Acest lucru s-ar datora unei gene care controlează timpul petrecut în braţele lui Morfeu. Această genă, pusă înainte în legătură cu bolile cardiace şi diabetul, se numeşte ABCC9 şi a fost pusă în evidenţă de un studiu realizat în toată Europa, pe 4.000 de persoane.

Participanţii din şapte ţări europene au completat un chestionar care viza să le evalueze somnul. Cercetătorii au analizat răspunsurile în legătură cu zestre genetică. Au constat că persoanele care aveau două copii ale unei variante comune de ABCC9 dormeau mai puţin decât cele care aveau o altă versiune a acestei gene. Potrivit autoarei studiului, dr Karla Allbrandt, de la o universitate din Munchen, 'legăturile dintre durata somnului şi alte aspecte ale stării de sănătate, cum ar fi bolile cardiace şi diabetul, pot fi explicate parţial de un mecanism molecular subiacent comun'. Prin urmare, cine se scoală târziu dimineaţa nu o face din vina lui, ci ar putea fi vorba despre o simplă problemă de gene.

STIRI SIMILARE >>

Cel mai prost hoţ din lume
Campionat Internațional de Artificii, la București
HOROSCOPUL ZILEI: 11 DECEMBRIE
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-25 01:24:18','8204','34.204.191.0')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata