Danemarca este cea mai fericită ţară din lume

05 Aprilie 2012 / Ora: 19:04
Tag-uri: cea mai fericită ţară din lume, Danemarca
Iti place acest articol?  
 

Reprezentanţii statului Bhutan la o reuniune internaţională organizată luni la Naţiunile Unite au abordat tema fericirii, încercând să afle de ce oamenii răspund diferit, în funcţie de ţara în care trăiesc, la întrebarea pe acest subiect. Ţara asiatică are deja un indice naţional de fericire şi insistă ca şi alte ţări să-i urmeze exemplul.

În cadrul clasamentului Gallup, oamenilor li s-a cerut să-şi evalueze viaţa pe o scară de la 0 la 10. Rezultatul a fost că există diferenţe imense în ceea ce priveşte fericirea în lume: peste o treime din europeni au apreciat-o cu 8, în timp ce în Africa sub-sahariană doar 5% au dat această notă gradului lor de fericire. În Top 10 figurează, în ordine, următoarele ţări: Danemarca, Finlanda, Norvegia, Olanda, Canada, Elveţia, Suedia, Noua Zeelandă, Australia şi Irlanda.

Printre cele mai nefericite ţări se numără Togo (ultimul loc), Beninul, Republica Centrafricană, Sierra Leone, Burundi, Haiti, Tanzania, Congo şi Bulgaria. Nu este greu de observat că cele mai nefericite sunt şi printre cele mai sărace.

Creşterea economică nu înseamnă neapărat şi drumul asigurat spre fericire. De exemplu, veniturile în Statele Unite au crescut spectaculos din anii 1960, însă fericirea medie nu a avansat.

STIRI SIMILARE >>

Orient Express a ajuns în București. Luxosul tren circulă o dată pe an, pe ruta Paris - Istanbul
REŢETA ZILEI: Sărmăluţe cu ciuperci
Cafea gratis pentru o oră fără mobil sau laptop
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-23 08:00:33','11237','18.210.24.208')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata