Aproape jumătate din americani ar putea fi obezi până în 2030

08 Mai 2012 / Ora: 09:35
Tag-uri: americani, obezitate
Iti place acest articol?  
 

Peste 42% din americani ar putea fi obezi până în 2030, arată un studiu difuzat luni la Washington, în deschiderea unei conferinţe despre obezitate, miză majoră a sănătăţii publice în Statele Unite.

În 2030, 42,2% din americani ar putea fi obezi, adică 32 milioane de persoane în plus faţă de prezent, potrivit unor cercetători de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, care şi-au prezentat previziunile în deschiderea conferinţei 'Greutatea unei naţiuni'. Rata persoanelor care suferă de obezitate 'severă' s-ar putea dubla, trecând de la 5% la 11%, arată aceiaşi cercetători, care apreciază la 550 miliarde de dolari costurile medicale ale acestor evoluţii în următorii 20 de ani.

La a doua ediţie a 'Greutăţii unei naţiuni', conferinţă organizată prima dată în 2009, participă zeci de organizaţii şi structuri private sau publice, sub egida secţiei de nutriţie a Centrului de control şi prevenire a bolilor (CDC). Institutul american de Medicină urmează să publice marţi recomandări care vizează 'să inverseze tendinţa'.

În Statele Unite existau în 2010 circa 36% de adulţi obezi - adică 78 milioane de persoane - şi 17% copii (până la 19 ani) - 12,5 milioane -, a spus luni Cynthia Ogden, epidemiolog la CDC. Tendinţa a început semnificativ în anii 1990 şi îndeosebi la sfârşitul deceniului, înregistrând o rată de trei ori mai mare decât în anii 1970. Creşterile afectează mai ales populaţia de culoare şi hispanică.

Soţia preşedintelui Barack Obama, Michelle Obama, foarte implicată în combaterea obezităţii la copii, prin mişcarea 'Let's Move', a salutat conferinţa într-un mesaj video, spunând că 's-au făcut multe lucruri, dar mai sunt încă multe de făcut'.

STIRI SIMILARE >>

Autobuzul de câini, ultima modă în Hong Kong
Nașii lui Piedone la nunta de argint vor fi Andra și Măruță
Ţiriac, desemnat cel mai bogat fost sportiv din lume
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Care este țara cea mai fericită din lume
„Amețișoarele” - mărțișoarele pentru ger, cu pălincă de 53 de grade, care fac senzație la Cluj
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 05:36:59','12024','3.236.108.61')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata