Prinţul Alwaleed a cumpărat acţiuni Twitter de 300 milioane de dolari

19 Decembrie 2011 / Ora: 11:12
Tag-uri: acțiuni, twitter
Iti place acest articol?  
 

Pinţul saudit Alwaleed bin Talal, miliardar cu acţiuni la unele dintre cele mai importante companii din lume, a anunţat luni că a cumpărat o participaţie în valoare de 300 milioane de dolari la Twitter, extinzându-şi prezenţa în industria media.

Alwaleed, nepot al regelui saudit cu o avere personală estimată de Forbes în martie la puţin sub 20 miliarde de dolari, deţinea deja 7% din acţiunile News Corp şi vrea să înfiinţeze propriul canal de ştiri.

Cumpărarea participaţiei la Twitter parteneiat de către Alwaleed şi fondul său de investiţii, Kingdom Holding Co, a rezultat în urma unor negocieri care au durat "câteva luni".

Acţiunile fondului au urcat cu 5,7% pe bursa saudită, piaţa salutând investiţiile într-un sector aflat în creştere fulminantă.

Valoarea de piaţă a Twitter a fost estimată recent de mai mulţi analişti la 8 miliarde de dolari, astfel că participaţia preluată de Alwaleed şi fondul său de investiţii s-ar ridica la 3,75%.

Investitorii aşteaptă cu nerăbdare listarea la bursă a reţelelor de socializare, precum Facebook şi Twitter. Twitter a precizat în septembrie că nu se grăbeşte să deruleze oferta publică iniţială, după ce a atras în vară finanţare de 400 milioane de dolari de la mai multe fonduri de capital de risc.

Twitter are peste 100 milioane de utilizatori activi, care folosesc serviciul cel puţin odată pe lună. Facebook, cea mai mare reţea de socializare a lumii, are peste 750 milioane de utilizatori activi.

STIRI SIMILARE >>

Diamant roz vândut pentru 15,7 milioane de dolari
Google şi Youtube opresc afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul
Primul bărbat care va face reclamă parfumului Chanel No. 5 este....
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Maseuzele unui club erotic protestează pentru autostrăzi
Comuna fără poștaș, unde oamenii își caută singuri corespondența
Sicriu pierdut în mijlocul unui drum din Arad
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 05:23:41','8684','3.236.108.61')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata