NASA a amânat lansarea unui nou rover robotizat spre Marte

21 Noiembrie 2011 / Ora: 10:00
Tag-uri: Marte, NASA
Iti place acest articol?  
 

NASA a amânat cu o zi lansarea unui nou rover robotizat spre Marte, în cadrul unei misiuni în valoare de 2,5 miliarde de dolari, data decolării fiind acum fixată la 26 noiembrie (sâmbătă), din cauza unei defecţiuni la una dintre bateriile care alimentează sistemul electric al rachetei portante.

 

Lansarea se va face cu ajutorul unei rachete portante din clasa Atlas 5. Întârzierea de o zi le va permite tehnicienilor NASA să înlocuiască o baterie defectă care alimentează un sistem de securitate al rachetei portante ce permite distrugerea acesteia în cazul în care deviază de la cursul său obişnuit, în timpul lansării.

Roverul robotizat Curiosity este de dimensiunea unui automobil obişnuit şi este dotat cu 10 instrumente ştiinţifice cu ajutorul cărora va trebui să caute dovezi ale existenţei unui mediu în care apariţia şi dezvoltarea vieţii ar fi fost posibilă în trecutul Planetei Roşii. Noul rover este dotat şi cu un laser de mare putere cu care va lovi roci de pe Marte pentru a studia ce tip de gaze se degajă la spargerea acestora.

Misiunea lui Curiosity este cea mai importantă misiune cu un rover autonom organizată de NASA, şi urmează să se desfăşoare timp de 2 ani. Dimensiunile lui Curiosity sunt de 3 metri pe 3 metri şi este dotat cu o cameră video care se ridică pe o tijă până la înălţimea de 2,1 metri. Roverul mai este dotat şi cu un sofisticat braţ robotizat ce poate fi extins aproximativ 2,1 metri. Fiecare dintre roţile roverului are diametrul de 0,5 metri.

Curiosity este alimentat de energie nucleară, neavând panourile solare folosite pentru alimentarea predecesorilor săi, roverele Spirit, Opportunity şi micuţul Sojourner. De asemenea, noul rover este prea greu pentru a fi paraşutat prin rarefiata atmosferă marţiană şi dispune de o mică rachetă pentru asolizare.

STIRI SIMILARE >>

Bucureştenii pot intra în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă scrisoare de dragoste, de Dragobete
Justin Timberlake şi Jessica Biel s-au logodit
O romanca este campioana europeana la cosit
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Maseuzele unui club erotic protestează pentru autostrăzi
Comuna fără poștaș, unde oamenii își caută singuri corespondența
Sicriu pierdut în mijlocul unui drum din Arad
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 04:24:34','7995','3.236.108.61')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata