Google va crea ochelarii "Terminator"

23 Februarie 2012 / Ora: 18:05
Tag-uri: google
Iti place acest articol?  
 

Compania Google va lansa un nou concept de realitate augumentată. O pereche de ochelari care suprapun în timp real informaţii suplimentare despre locurile prin care se plimbă o persoană şi despre persoanele cu care aceasta intră în contact.

Google va lansa în 2012 un tip special de ochelari, care vor afişa pe lentile imagini aşa cum apar pe un monitor. Conceptul realitatea augumentată (informaţii suprapuse peste locurile prin care umblă o persoană şi peste persoanele cu care aceasta intră în contact), însă ar fi pentru prima dată când el ar fi inclus într-o pereche de ochelari.

Potrivit unor angajaţi Google implicaţi în proiect, ochelarii vor costa undeva între 250 şi 600 de dolari, la fel ca smartphone-urile de ultimă generaţie.

Ochelarii Google vor avea conexiune 3G sau 4G, vor funcţiona pe baza sistemului de operare Android şi vor include senzori de mişcare şi senzori GPS. Ei vor include şi o cameră video, care va monitoriza împrejurimile în timp real, pentru a obţine informaţii legate de clădirile şi persoanele din apropiere.

Ochelarii nu sunt făcuţi pentru a fi purtaţi tot timpul, însă Google crede că vor exista fani care nu-i vor mai da jos de pe nas aproape niciodată.

Spre exemplu, când o persoană care poartă ochelari Google va trece pe lângă un hotel, îi vor fi afişate informaţii legate de acel hotel, precum preţul şi disponibilitatea camerelor. De asemenea, ochelarii vor putea identifica locul în care se află o persoană, în cazul în care aceasta se rătăceşte.

STIRI SIMILARE >>

Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor
Femeile care se machiază sunt considerate mai competente la muncă
Un sfert din urşii Europei trăiesc în România
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Maseuzele unui club erotic protestează pentru autostrăzi
Comuna fără poștaș, unde oamenii își caută singuri corespondența
Sicriu pierdut în mijlocul unui drum din Arad
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 05:48:45','10249','3.236.108.61')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata