Ce cadou au primit Albert şi Charlene de Monaco de la supuşii lor

02 Iulie 2011 / Ora: 11:22
Tag-uri:
Iti place acest articol?  
 

Principele Albert al II-lea şi principesa Charlene de Monaco au primit o sculptură de Bourdelle şi o pictură de Kandinsky, drept dar de nuntă de la supuşii lor, după căsătoria civilă oficiată vineri seara.

După ce s-au căsătorit civil, în cadrul unei ceremonii organizate în Sala tronului din Palatul princiar, principele Albert al II-lea de Monaco şi principesa Charlene de Monaco au apărut pentru câteva momente în balconul Palatului princiar, unde s-au sărutat, s-au îmbrăţişat şi şi-au salutat supuşii.

Proaspăt căsătoriţii au aplaudat apoi "Imul lui Charlene", compus de o fanfară, înainte de a coborî ţinându-se de mână în piaţa din faţa Palatului princiar, pentru a primi din mâinile supuşilor un cadou, o sculptură de Bourdelle şi o pictură de Kandinsky.

Potrivit presei franceze, cadoul oferit de supuşii monegasci este unul achiziţionat din fonduri publice. Este singurul dar pe care Albert şi Charlene l-au acceptat, cerând ca restul cadourilor să fie donate în scopuri caritabile.

Ultima dată când Monaco a sărbătorit o nuntă regală a fost în 1956, când tatăl lui Albert, Rainier, s-a căsătorit cu actriţa americană câştigătoare a unui premiu Oscar Grace Kelly. Atunci, Grace Kelly a primit în dar de la supuşi un set de bijuterii.

Principele Albert al II-lea de Monaco şi logodnica sa, sud-africana Charlene Wittstock, s-au căsătorit civil vineri, începând cu ora 15.00 GMT (18.00, ora României), într-o ceremonie de circa 20 de minute, organizată în Sala tronului din Palatul princiar, la care au participat circa 80 de persoane.

În timpul ceremoniei de căsătorie civilă, principesa Charlene de Monaco a purtat o rochie lungă din muselină de culoare albastru deschis, asortată cu un taior care a avut aceeaşi culoare. La rândul său, principele Albert al II-lea a fost îmbrăcat într-un costum negru şi cămaşă albă, la care a asortat o cravată crem.

Ofiţerul stării civile Philippe Narmino, preşedinte al consiliului de Stat, a prezidat ceremonia, în faţa a circa 80 de persoane, apropiaţi ai cuplului şi demnitari.

În cadrul ceremoniei, principele Albert al II-lea, în vârstă de 53 ani, şi logodnica sa, Charlene Wittstock, în vârstă de 33 de ani, au spus "da". Charlene a devenit astfel "principesă de Monaco", primind numele Charlene Grimaldi.

Ofiţerul stării civile Philippe Narmino a exprimat, în limbile franceză, engleză şi monegască, "bucuria" de a celebra această căsătorie princiară.

După ce a citit extrase din certificatele de naştere ale celor doi logodnici, Philippe Narmino a citi fragmente din codul civil, în care sunt stipulate "drepturile şi obligaţiile soţilor", înainte de a cere consimţământul acestora şi de a-i declara în faţa întregii adunări soţ şi soţie.

Printre obligaţiile prevăzute de codul civil, citite de Philippe Narmino în cadrul ceremoniei, se numără şi acelea că "soţii trebuie să fie fideli, să îşi ofere ajutor şi asistenţă unul altuia" (articolul 181). De asemenea, potrivit articolului 182, cei doi soţii trebuie să asigure "sprijinul moral şi material" al familiei.

Evocând valorile comune ale cuplului, Philippe Narmino s-a adresat lui Charlene: "Căsătorindu-vă cu prinţul, vă căsătoriţi cu o ţară".

În timpul ceremoniei, principele Albert a ţinut-o de mâna dreaptă pe noua lui soţie. Ridicându-se, tinerii căsătoriţi s-au sărutat, sub privirile apropiaţilor - printre care s-au regăsit prinţesele Caroline şi Stéphanie, dar şi părinţii miresei - şi a demnitarilor de rang înalt reuniţi în mica Sală a tronului din Palatul princiar.

În piaţa din faţa palatului, mii de monegasci, reuniţi la un bufet organizat cu acest prilej, au aplaudat, agitând mici drapele sud-africane şi ale principatului de Moanco. Monegascii au putut urmări ceremonia pe ecrane gigant amplasate în piaţa palatului princiar.

După ceremonia de căsătorie civilă, cuplul princiar s-a alăturat celor circa 7.800 de supuşi monegasci, reuniţi în piaţa centrală din faţa palatului princiar.

Principele Albert al II-lea a evocat "o nouă pagină în istoria principatului". "Îmi exprim speranţa că acest moment marchează un nou început pentru ţară", a mai spus el.

STIRI SIMILARE >>

Un câine a fost pălmuit de o focă VEZI FOTO
Cum adoarme un copil VIDEO
Cele mai ciudate nume, inspirate de celebrităţi: Pippa, Elula, Bandit, Puma
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bucurestiul devine un oras al luminilor
Ziua Internaţională a Femeii, marcată prin păpuşi Barbie pugiliste şi un flashmob al "sufragetelor"
Eroarea bancară a mileniului: Un belgian a primit 2.000 de miliarde de euro în cont
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-06-19 10:49:48','5030','54.91.71.108')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata