Canicula verii va fi mai uşor de suportat: Japonezii au inventat jacheta cu aer condiţionat

20 Iulie 2011 / Ora: 17:56
Tag-uri: caniculă, jachetă cu aer condiţionat, japonezi
Iti place acest articol?  
 

O jachetă echipată cu un sistem propriu de aer condiţionat a fost inventată de un cercetător japonez, un fost angajat al grupului Sony.

Deplasarea prin oraş cu aglomeratele mijloace de transport în comun este destul de dezagreabilă pe parcursul întregului an, însă acest lucru devine şi mai neplăcut odată cu sosirea verii.

Un cercetător japonez a venit însă cu o soluţie practică ce pare a avea şi stil - o jachetă dotată cu propriul ei sistem de aer condiţionat.

Noul tip de jachetă, echipată cu două mici ventilatoare cusute în partea din spate, asigură o "briză proaspătă" în jurul corpului, indiferent dacă persoana care poartă jacheta se află pe stradă sau la birou.

Jacheta are efect deoarece ajută propriul sistem de răcire al organismului. În mod normal, corpul transpiră, iar transpiraţia se evaporă, cauzând un efect de răcire - însă îmbrăcămintea influenţează acest proces, captând picăturile de transpiraţie.

Noua jachetă, inventată de Hiroshi Ichigaya, fost tehnician la Sony, în prezent preşedintele companiei Kuchofuku, produce un curent circular de aer care accelerează evaporarea transpiraţiei. Două motoraşe cusute în partea din spate pompează aer proaspăt în jurul corpului, până spre guler şi capătul mânecilor. Umezeala poate trece prin ţesătură.

Motoraşele - cu un diametru de 10 centimetri - sunt alimentate de baterii de tipul AA, care au o durată de funcţionare de câteva ore, sau pot fi conectate la un computer printr-un cablu USB. Părţile electrice pot fi detaşate înainte de spălare.

Hiroshi Ichigaya, în prezent preşedintele unei fabrici ce produce tricouri, a spus: "Este adevărat că jacheta te face să arăţi ca un omuleţ Michelin, însă, în fabrici şi uzine, oamenii sunt mai mult interesaţi în a putea să-şi facă treaba în condiţii confortabile".
STIRI SIMILARE >>

Suporteri îmbrăcaţi în ştrumfi pentru a-şi susţine echipa VIDEO
Un bol chinezesc cumparat cu 3 dolari a fost vandut cu peste 2 milioane de dolari
Cel mai înalt castel de nisip din lume GALERIE FOTO
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bucurestiul devine un oras al luminilor
Ziua Internaţională a Femeii, marcată prin păpuşi Barbie pugiliste şi un flashmob al "sufragetelor"
Eroarea bancară a mileniului: Un belgian a primit 2.000 de miliarde de euro în cont
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-20 18:51:58','5407','3.94.202.172')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata