BBC a inclus o ursoaică panda pe lista femeilor importante din 2011

29 Decembrie 2011 / Ora: 18:37
Tag-uri: BBC, femeile importante din 2011, ursoaică panda
Iti place acest articol?  
 

BBC a generat o nouă controversă - după ce pe lista personalităţilor sportive ale anului nu a inclus nicio femeie -, selectând-o în lista personalităţilor feminine ale anului 2011 pe Sweetie, o ursoaică panda care a fost adusă din China la grădina zoologică din Edinburgh, pentru împerechere.

Femela panda, cunoscută şi sub numele Tian Tian, este figura reprezentativă a lunii decembrie, după ce aducerea ei în Marea Britanie a fost intens mediatizată.

Printre celelalte 11 personalităţi feminine din lista "Chipurilor anului 2011" se află cântăreaţa Adele, care a dominat topurile muzicale, membra Congresului american Gabrielle Giffords, Pauline Pearce, care a înfruntat protestatarii de la Londra, şi libiana Iman al-Obeidi, care a dezvăluit într-o conferinţă de presă că a fost violată de mai mulţi soldaţi din trupele lui Muammar Gaddafi.

Includerea ursoaicei pe listă a generat o adevărată controversă, numită în presă "Pandagate".

Însă BBC şi-a susţinut alegerea argumentând că a fost una "veselă".

Un reprezentant al serviciului de radiodifuziune britanic a mai spus că nu este prima dată când pe aceste liste de sfârşit de an apar şi figuri non-umane.

În 2009, un crap uriaş pe nume Benson s-a regăsit pe lista personalităţilor masculine, iar pe cea a figurilor feminine importante din 2010 a fost Peppa Pig, un personaj de desene animate.

Cazul lui Sweetie a fost comentat şi pe Twitter, unde un utilizator scria: "Sunt destul de nehotărât cu privire la Pandagate. Lucrurile astea nu sunt niciodată ori albe ori negre".

STIRI SIMILARE >>

Lady Gaga și-a concediat coregrafa
HOROSCOPUL ZILEI - 24 Noiembrie
Replică dulce, în mărime naturală, a eroului principal din filmul din "50 Shades of Grey"
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Maimuța care a lăsat un oraș întreg fără curent electric
Un câine polițist a fost concediat pentru că era prea prietenos
Pasiunea nebună a unui motan
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-11-14 19:07:57','8863','100.24.115.253')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata