Animalele hrănite cu OMG-uri sunt sănătoase

15 Decembrie 2011 / Ora: 19:20
Tag-uri: animale, omg
Iti place acest articol?  
 

Animalele hrănite mai mult de trei luni cu porumb, orez, soia sau cartofi modificate genetic nu au probleme de sănătate şi sunt la fel de sănătoase ca cele care se hrănesc cu vegetale nemodificate genetic, arată un studiu ce va apărea în revista Food and Chemical Toxicology.

'Astfel dezbaterea asupra OGM-urilor din punct de vedere sanitar s-a încheiat', a spus marţi Agnes Ricroch, genetician la Institutul AgroParisTech şi profesor universitar, care a condus studiul. Echipa ei a studiat timp de un an datele din 24 de studii internaţionale realizate de institute şi organisme independente (american, brazilian, japonez, norvegian, etc.). Au fost 12 studii care au vizat perioade de la 90 de zile la doi ani şi alte 12, care s-au referit la cinci generaţii de animale.

Aceste studii sunt interesante nu numai pentru faptul că au fost realizate în ţări diferite, ci şi pentru că au fost mutle tipuri de animale testate: pui, şoareci, şobolani, capre şi vaci, 'toate animale de laborator'. Animalele au fost hrănite cu 33% plante transgenice comercializate - porumb, orez, soia şi cartofi -, respectând nivelul stabilit de OECD în 1998. 'Cercetătorii au observat numeroşi parametri: creşterea, ponderea organelor, dezvoltarea, enzimele din sânge, organele de reproducere, pancreasul, creierul, inima, o examinare din toate punctele de vedere', spune dna Ricroch.

Concluzia studiului, care arată că OMG-urile nu sunt nocive din punct de vedere sanitar pentru animale, 'este liniştitoare. Dacă s-ar fi demonstrat contrariul, însemna că recomandările toxicologilor n-au fost aplicate', adaugă ea. 'Înseamnă că evaluările pe care noi, toxicologii, le cerem despre OMG-uri sunt bine făcute şi solide', a precizat ea, pentru că nu s-a observat nicio diferenţă între echivalentul nutriţional al OMG-urilor şi alimentele nemodificate.

STIRI SIMILARE >>

Obiceiuri şi superstiţii de Bobotează
Cel mai mare palat din lume
BBC a inclus o ursoaică panda pe lista femeilor importante din 2011
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Maimuța care a lăsat un oraș întreg fără curent electric
Un câine polițist a fost concediat pentru că era prea prietenos
Pasiunea nebună a unui motan
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-24 11:04:13','8614','3.218.67.1')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata