Zona euro amână aprobarea noului împrumut pentru Grecia

10 Februarie 2012 / Ora: 08:53
Tag-uri: Grecia, noul împrumut, Zona euro
Iti place acest articol?  
 

Miniştrii de Finanţe din zona euro au decis joi seară la Bruxelles să amâne până miercuri autorizarea unui nou plan de asistenţă financiară pentru Grecia, punând acestei ţări mai multe condiţii, printre care şi realizarea de noi economii la buget, a anunţat preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker.

Prima condiţie este ca Parlamentul grec să aprobe, până duminică, planul de austeritate pe care guvernul de la Atena l-a convenit cu troica formată din Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, acord agreat şi de partidele politice din Grecia. În plus, 'până miercuri', guvernul grec trebuie să identifice 'economii suplimentare de 325 de milioane de euro' în bugetul pentru anul 2012, a precizat Juncker. Ultima condiţie este ca partidele politice care formează coaliţia de guvernare din Grecia să furnizeze 'garanţii politice serioase' pentru sprijinirea planului de austeritate, a mai subliniat preşedintele Eurogrupului, care a recunoscut că în cursul reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro au existat 'schimburi vii de opinii', fără să ofere detalii.

În baza noului plan de asistenţă financiară, Grecia ar urma să primească împrumuturi în valoare de circa 130 de miliarde de euro.

STIRI SIMILARE >>

Grecia primeşte următoarea tranşă din programul de sprijin în luna martie
Prezenţa Greciei în zona euro se decide în ianuarie-martie
Papa Benedict al XVI-lea pentru prima dată în Calabria
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-19 17:41:35','9920','35.172.195.82')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata