Un nou cutremur cu magnitudinea 5,1 s-a produs în Italia

20 Mai 2012 / Ora: 18:29
Tag-uri: 1, cutremur, Italia, magnitudinea 5
Iti place acest articol?  
 

Un nou seism, având magnitudinea de 5,1, s-a produs duminică după-amiază în nord-estul Italiei, în contextul în care 3.000 de persoane deja fuseseră evacuate după cutremurul de 5,9, soldat cu şase morţi.

Replica seismică de 5,1 a avut loc la ora 15.18 (16.18, ora României). Un pompier a căzut de pe un zid, în apropierea Turnului Orologiului din localitatea Finale Emilia.

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea 5,9 produs duminică dimineaţă în nordul Italiei. Epicentrul seismului produs la ora locală 4.04 (5.04, ora României) a fost în regiunea Emilia-Romagna (nord), undele seismice fiind resimţite în toată partea de nord a Italiei.

Potrivit Protecţiei civile, cinci persoane au murit în provincia Ferrara, iar una în oraşul Bologna. Patru persoane care lucrau în schimbul de noapte au murit după prăbuşirea halei unei fabrici în localitatea Sant'Agostino din provincia Ferrara. În aceeaşi localitate, o femeie a făcut stop-cardiac pentru că s-a speriat de cutremur. În Bologna, o altă femeie, în vârstă de 37 de ani, a murit tot de spaimă. O fetiţă de cinci ani rămăsese blocată sub dărâmături în localitatrea Finale Emilia, dar a fost salvată de pompieri.

Seismul de 5,9 grade pe scara Richter fusese precedat de un cutremur de 4,1 produs la ora 1.15 (2.15, ora României). Epicentrul a fost localizat în zona San felice sul Panaro (provincia Modena), la 36 de kilometri nord de Bologna, la o adâncime de 10,1 kilometri. În afară de Emilia-Romagna, cutremurul a fost resimţit în regiunile Toscana, Veneto, Lombardia, Trentino Alto-Adige şi Friuli Veneţia Giulia.

STIRI SIMILARE >>

Cutremur cu magnitudinea 6 pe scara Richter în Italia: cel puţin şase persoane au murit
Atentat în faţa unui liceu din Italia: un mort şi şapte răniţi
Primul tren particular Ferrari a fost lansat în Italia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-25 02:18:25','12330','34.204.191.0')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata