Trei răniţi şi 100 de arestări în urma manifestaţiilor împotriva romilor în mai multe oraşe din Bulgaria

27 Septembrie 2011 / Ora: 08:25
Tag-uri: Bulgaria, conflicte, manifestaţii
Iti place acest articol?  
 

Trei persoane, între care doi poliţişti, au fost rănite şi aproximativ 100 de manifestanţi au fost arestaţi luni seara în mai multe oraşe din Bulgaria pe fondul tensiunilor antirome, după incidentele care au provocat moartea a două persoane săptămâna trecută.

Manifestaţii ale tinerilor care scandau sloganuri ostile minorităţii rome şi turce, au avut loc luni seara în aproximativ 12 oraşe, între care Sofia, Plovdiv, Varna şi Burgas.

Un poliţist a fost rănit la Varna (est), unde au fost reţinuţi 23 de manifestanţi. Un poliţist şi o tânără au fost răniţi, iar 27 de persoane reţinute la Sofia, unde manifestanţii s-au reunit în faţa Parlamentului. În sfârşit, la Plovdiv, al doilea oraş din ţară, 47 de persoane au fost reţinute pentru vandalism.

La Plovdiv, romii, înarmaţi cu topoare şi bâte, s-au pregătit să întâmpine eventualii agresori, potrivit televiziunii naţionale.

Manifestaţiile, organizate graţie reţelelor sociale pe Internet, au loc în urma unui incident grav produs vineri seara la Katuniţa, un sat din sudul ţării, cu o puternică minoritate de romi. Doi tineri au murit aici şi alte cinci persoane au fost rănite după un accident rutier provocat de membrii familiei liderului local al romilor, Kiril Raşkov.

Tensiunea nu încetează să crească de atunci în toată ţara. Atunci când locuitorii din Katuniţa au protestat faţă de "impunitatea familiei Raşkov", au fost organizate manifestaţii în toată ţara "împotriva impunităţii ţiganilor".

Acest lucru s-a întâmplat în pofida avertizării lansate luni de şeful statului, Gheorghi Părvanov (stânga) şi de premierul de dreapta Boiko Borisov, împotriva unei agravări a tensiunilor etnice, amândoi afirmând că la originea incidentelor se află "un conflict între persoane".

Această creştere a tensiunilor etnice, fără precedent de 20 de ani, coincide cu campania pentru alegerile prezidenţiale şi municipale din 23 octombrie.

Pentru a încerca să calmeze jocul, Guvernul a anunţat deschiderea unei anchete fiscale privind veniturile familiei Raşkov.

STIRI SIMILARE >>

Eurovision: Presedintele Azerbaidjanului cere renumararea voturilor
Nou tunel clandestin descoperit între Mexic şi SUA
Recensământ în Bosnia și Herțegovina. Este prima evaluare demografică după război
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-12-08 18:14:12','6618','35.170.81.210')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata