Taxa de 75% pe veniturile mari, aprobată de deputaţii francezi

20 Octombrie 2012 / Ora: 09:29
Tag-uri: 75% pe veniturile mari, deputaţi, Franţa, Taxă
Iti place acest articol?  
 

Deputaţii francezi au votat vineri emblematica taxă de 75% pentru persoanele cu venituri foarte mari, anunţată de François Hollande în timpul campaniei sale prezidenţiale şi criticată de dreapta ca fiind o măsură 'simbolică' şi care 'va aduce încasări reduse.

Acest impozit vizează pe o perioadă de doi ani veniturile pe contribuabil mai mari de un milion de euro anual. Taxa va afecta aproximativ 1.500 de persoane care vor plăti în medie 140.000 de euro pe baza ei, încasările fiind estimate la 210 milioane de euro anual.

Ministrul bugetului, Jérôme Cahuzac, a dat asigurări că această contribuţie 'legitimă' 'nu este confiscatorie'. 'Fiecare trebuie să contribuie potrivit mijloacelor sale' la efortul cerut francezilor, a subliniat el. 'De ce o impozitare excepţională timp de doi ani? Pentru că este vremea redresării', a adăugat demnitarul citat. 'Asta le va permite membrilor guvernului să meargă duminică seara la televiziune şi să spună . Toată lumea ştie că nu va aduce niciun venit şi îi va determina să plece pe o parte dintre cei care câştigă acei bani', a acuzat fostul ministru de dreapta al locuinţelor Benoist Apparu.

Pentru colegul său Eric Woerth, fost ministru al bugetului în perioada mandatului lui Nicolas Sarkozy, '75% este un impozit punitiv', iar 'paradoxul este considerabil: vom taxa enorm o categorie redusă de indivizi, fapt ce va aduce venituri modeste şi care cu siguranţă îi va determina pe unii dintre aceştia să plece'.

STIRI SIMILARE >>

Google ameninţă că, dacă i se impune o taxă în Franţa, nu va mai indexa site-urile media franceze
Turcia a blocat accesul la Twitter și WhatsApp
Ungaria va plăti 3,4 miliarde de euro, după falimentul companiei Malev
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-25 02:34:50','15796','34.204.191.0')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata