Sute de români se numără printre cei peste 4.000 de sinistraţi după cutremurul din Italia

21 Mai 2012 / Ora: 19:09
Tag-uri: 4.000 de sinistraţi, cutremur, Italia, sute de români
Iti place acest articol?  
 

Panica este prezentă în continuare în Italia, după cutremurul care a zguduit nordul ţării. Sute de români se numără printre cei peste 4.000 de sinistraţi. Oamenii şi-au căutat adăpost la rude sau au dormit în corturile puse la dispoziţie de autorităţi.

Mii de oameni din Italia refuză să se întoarcă în case, de spaima unui nou seism. Printre aceştia se numără şi sute de români din regiunea Mirandola, care şi-au văzut locuinţele distruse. Preotul Andrei Meseşan, de la dieceza catolică din Mantova, a povestit că aceştia sunt panicaţi, mai ales după ce şi-au văzut casele distruse de cutremur. Potrivit acestuia, peste 600 de români locuiesc în regiune.

"Românii sunt ca şi toţi ceilalţi, unii sunt plecaţi la rude prieteni, in localitatile învecinate, altii in corturile amenajate. Disperare, frică şi celelalte. Nesigurantă. Toată lumea asteapta ca sa se linisteasca cutremurul ca sa vada ce se mai poate face. Pentru ca multa lume nu o sa mai poata sa intre in case", a declarat preotul Vasile Andrei Meseşan, pentru România TV.

"Din informaţiile pe care le am, pe care le am primit telefonic, sunt destul de mulţi care sunt pe afara sau nu au reuşit sa intre in casă", a mai povestit acesta.

Un cutremur violent de 5,9 pe Richter a zguduit duminică nordul Italiei. Seismul a fost urmat de mai multe replici, cea mai puternică fiind de 5,1 grade. În urma seismului au murit 7 oameni, iar alţi 50 au fost răniţi.

STIRI SIMILARE >>

Un nou cutremur cu magnitudinea 5,1 s-a produs în Italia
Cutremur cu magnitudinea 6 pe scara Richter în Italia: cel puţin şase persoane au murit
Premieră în politica de la Ottawa. Portofoliile, împărțite după competențe
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-25 02:35:10','12360','34.204.191.0')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata