Spania: A doua grevă generală din acest an

14 Noiembrie 2012 / Ora: 09:25
Tag-uri: grevă generală, Spania
Iti place acest articol?  
 

Spania se confruntă miercuri cu cea de-a doua grevă generală din acest an, în cadrul unei acţiuni europene comune convocate în semn de protest faţă de măsurile de austeritate, şomaj şi sărăcie, ce generează o nemulţumire generală tot mai mare.

În cursul nopţii, pichete de grevă agitând drapelele roşii ale celor două sindicate spaniole, UGT şi CCOO, au invadat Madridul şi alte oraşe mari din ţară, luând poziţii la intrarea în uzine, magazine, pieţe en gros sau gări pentru a le cere salariaţilor să se alăture mişcării.

La Barcelona, al doilea oraş ca mărime al ţării, sindicaliştii au ars pneuri la intrarea în piaţa en gors Mercabarna, în timp ce la Madrid sute de tineri au defilat încă de la miezul nopţii, cu goarne şi fluiere, blocând artere din capitală, obligând magazinele încă deschise să închidă.

"Grevă generală", "Nu, nu, nu ne este teamă", strigau ei în timp ce parcurgeau bulevardele din centrul Madridului.

Primele ore ale grevei s-au desfăşurat fără incidente majore, Ministerul de Interne anunţând 28 de reţineri şi 12 răniţi.

Impactul grevei ar putea fi totuşi limitat de serviciul minim obişnuit în Spania în astfel de cazuri, care prevede de exemplu circulaţia a 30 la sută din trenurile de navetişti şi 20 la sută din trenurile pe distanţe lungi.

Mobilizarea ar trebui să fie mai mare spre sfârşitul zilei, cu două manifestaţii convocate la Madrid, una de către sindicate, iar cealaltă de mişcarea indignaţilor, martor al exasperării în faţa sărăciei tot mai mari, a expulzărilor proprietarilor supraîndatoraţi, a miliardelor de euro înghiţiţi în ajutorul acordat băncilor.

 

 

STIRI SIMILARE >>

O academie de poliție din Pakistan luată cu asalt: morți, răniți și ostatici
Tara in care scrisul de mana va deveni materie optionala
Opt medici străini o vor examina pe Iulia Timoşenko la închisoare
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Statul european, care şi-a schimbat oficial numele
Un nou val de arestări în Turcia
Parlamentarii britanici nu vor Brexit fără acord
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-02-16 03:42:05','16412','34.229.175.129')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata